glas-ilustracijaZaštićeni svjedok F2, na suđenju državljaninu Norveške Zikriji Krkiću koji je optužen za ubistvo Muharema Balića i Almira Redžića u Trnopolju kod Prijedora, juče je u Okružnom sudu Banjaluka tvrdio da je u noći dvostrukog ubistva u Trnopolju u blizini kafane gdje se tragedija dogodila primijetio bijeli “audi” za koji odbrana smatra da ga je vozio ubica.

Ovog zaštićenog svjedoka pronašli su advokati odbrane optuženog Zikrije Krkića.

F2 je ispričala da je kobne noći oko 23 časa prošla pored kafane “San” kako bi našla muža. Kako supruga nije bilo, krenula je kući. Oko 700 metara od kafane pored nje su, kako navodi, prošla dva automobila “manji auto bijele boje” i bijeli “audi”. Objasnila je sudijama da joj je i danas slika čovjeka iz “audija” pred očima, te da bi ga mogla i nacrtati.

– Bio je to čovek crne kraće frćkave kose, sa bradom od dva, tri dana. “Audi” se kretao sporo i mogla sam jasno da vidim vozača koji je bio sam u autu – ispričala je F2.

Dodala je da su dva minuta nakon što je “audi” prošao pored nje pred kafanom “San” odjeknula dva rafala.
– Prvi rafal bio je duži, a drugi kraći – kazao je svjedok F2.

Tek sutradan je, kaže, saznala da se u lokalu dogodilo dvostruko ubistvo.

Potvrdila je da je o misterioznom “audiju” i vozaču ispričala suprugu, koji joj je savjetovao da ćuti da im ne bi pobili djecu. F2 ipak nije poslušala supruga, pa se dva dana nakon ubistava obratila hodži.

– Željela sam da olakšam dušu i da pomognem Zikriji Krkiću, čovjeku kojeg poznajem i za kojeg nikada ništa ružno nisam čula. Voljela bih da se još neko pojavi, da otvori svoje srce i dušu i pomogne istini i pravdi – ispričala je F2.

Glas Srpske