dajak ispod starogradskih lipaPrije nekoliko mjeseci Prijedorčanin Amir Oklopčić došao je na ideju da uz rijeku Sanu, ispod lipa u naselju Stari grad organizuje svojevrsnu manifestaciju, druženje svih onih kojima su Prijedor, Stari grad, Sana i Berek u srcu i koji žele da se podsjete nekih starih dobrih vremena.

-U proteklom periodu mojoj inicijativi se pridružilo dosta prijatelja, od kojih su neki izvršili i određene pripreme za ovaj događaj. Pokošena je trava, uređena obala, a sa Dajak klubom Banjaluka smo dogovorili da u Prijedor dopreme svoje dajake, provozaju ih rijekom Sanom i zajedno sa nama uživaju i druže se – rekao je Oklopčić i dodao kako je siguran da će svima koji u nedjelju dođu biti zadovoljstvo da se ponovo sretnu sa dragim prijateljima i poznanicima svih generacija.

-Želja nam je da ovo okupljanje preraste u u tradiciju. Da se ponovo posjete staze djetinjstva i ožive obale mladosti – istakao je ovaj Prijedorčanin sa holandskom adresom.

Za ugodno raspoloženje pobrinuće se i prijedorski muzičar Dado Brandić a okupljanje ispod starogradskih lipa počinje ove nedjelje od 11 časova i svi su dobro došli.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com