nova svadja oko zastaveKako nam je potvrđeno iz Centra javne bezbjednosti Prijedor, u petak u 15:40 časova operativnom dežurstvu je prijavljeno narušavanje javnog reda i mira svađom i vikom u Svetosavskoj ulici u našem gradu.

Nakon što su policijski službenici izašli na lice mjesta nisu zatekli vinovnike ovog događaja pa je u toku utvrđivanje šta se u stvari desilo i na koji način.

Nezvanično saznajemo da se oko 15:35 časova Svetosavskom ulicom iz pravca crkve Svete trojice prema Gradskoj upravi kretala svadbena kolona u kojoj se na više automobila nalazila zastava Bosne i Hercegovine.

Nakon što su stigli do raskršća sa Uskočkom ulicom, navodno je jedan momak mlađe životne dobi, otrgao zastavu BiH sa jednog od automobila u koloni, nakon čega je reagovao jedan od vozača.

Mladić koji je strgao zastavu je pobjegao, a vozač se upustio u verbalni „okršaj“ sa mladićima iz obližnjeg kafića nakon čega je došlo i do fizičkog kontakta pomenutog vozača i jednog od gostiju koji su sjedili u „bašti“.

Nezvanične informacije govore da je vozač „izvukao deblji kraj“ u razmjeni udaraca nakon čega je drugi vozač iz svadbene kolone iz svog automobila izvukao oružje i krenuo prema kafiću, odakle je „poletjelo“ nekoliko predmeta u njegovom pravcu.

Kako kažu radnice obližnjih butika u tom trenutku se čula galama više ženskih osoba uz povike „pomagajte“, nakon čega je radnik kafića pozvao policiju, a „zavađene strane“ su se odjednom smirile i razišle do dolaska policijske patrole.

-Policija je ubrzo stigla ali svatovi su već produžili dalje. Nije bilo prijatno vidjeti policajce sa „dugim cijevima“. Momak koji je bez ikakve potrebe izazvao incident je pobjegao i njegovo ponašanje apsolutno ne opravdam. Isto tako, mislim da je vozač automobila agresivno reagovao pema momcima koji su sjedili u kafiću i nisu imali veze sa trganjem zastave, što je izazvalo tenziju i sukob – kaže jedna od radnica obližnje kladionice.

Iz Centra javne bezbjednosti Prijedor jutros nam je potvrđeno da su tri lica „prihvatila“ odgovornost za narušavanje javnog reda i mira i dobili su prekršajne prijave. Prema riječima prijedorske policije nije utvrđeno da je bilo „potezanja“ oružja niti je bilo kakvo oružje pronađeno.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com