vece boksa-braca janjanin (1)U prijedorskoj Ljetnoj bašti u četvrtak je održano Veče boksa na kome su u „glavnim ulogama“ bila braća Janjanin, Dražan, Slađan i Miloš.

Prvi je na ring izašao Miloš Janjanin koji je u lakoj kategoriji savladao Anela Islamovića iz Tuzle tehničkim nokautom u drugoj rundi pa je odbranio WBF titulu.

Potom je na scenu stupio Dražan Janjanin koji je u teškoj kategoriji za protivnika imao iskusnog Gorana Dinića iz Srbije.

Iako je njegov protivnik pokušao na sve načine da ga „isprovocira“, najstariji od braće Janjanin je ostao fokusiran pa je serijom udaraca u petoj rundi stigao do zaslužene pobjede tehničkim nokautom.

Time je odbranio WBCA interkontinentalnu titulu.

Na kraju, kao šlager ove boks večeri, nastupio je Slađan Janjanin koji se borio protiv Kristofa Mateja iz Mađarske.

Nakon što je u prvoj rundi „ispitivao“ snagu protivnika, Slađan je „dodao gas“ pa je nakon nekoliko serija udaraca i „brojanja“ mađarskom bokseru, već u drugoj rundi slavio tehničkim nokautom, čime je došao do WBF titule.

Bila je ovo 12 pobjeda Slađana Janjanina u profesionalnoj karijeri, od čega je čak 11 bilo nokautom.

Treba spomenuti da je braću Janjanin uoči ovih borbi pripremao Gordan Zorić, trener Fight Cluba “Winner” Prijedor.

Na ovoj bokserskoj večeri čiji organizator je bio Boxing Team Janjanin održano je ukupno 12 borbi, u kojima su nastupili bokseri iz BiH, Srbije, Mađarske, Turske i Njemačke.

vece boksa-braca janjanin (17)Promoter mečeva bio je Dalibor Ban, a uoči revije svoj performans uz ljetnu kolekciju Sport visiona imali su Models by Jelena Govedarica.

Svoju podršku braći Janjanin dao je i gradonačelnik Prijedora Marko Pavić koji je sa zanimanjem gledao održane borbe.

Boksersko veče je održano pred nekoliko stotina gledalaca.

Dražan, Slađan i Miloš Janjanin su se zahvalili Gradskoj upravi Prijedora na čelu sa gradonačelnikom Pavićem koji su ih podržali u cjelokupnoj organizaciji jedne ovakve manifestacije, kao i ostalim brojnim sponzorima.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

vece boksa-braca janjanin (16) vece boksa-braca janjanin (2) vece boksa-braca janjanin (3) vece boksa-braca janjanin (4) vece boksa-braca janjanin (5) vece boksa-braca janjanin (6) vece boksa-braca janjanin (7) vece boksa-braca janjanin (8) vece boksa-braca janjanin (9) vece boksa-braca janjanin (10) vece boksa-braca janjanin (11) vece boksa-braca janjanin (12) vece boksa-braca janjanin (13) vece boksa-braca janjanin (14) vece boksa-braca janjanin (15)