cjb pd-hapsenje inspektora zbog primanja mitaPripadnici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Prijedor danas su u Novom Gradu uhapsili radnika Republičke uprave za inspekcijske poslove Srpske čiji su inicijali S.S, zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje mita, izjavio je danas načelnik CJB Prijedor Dalibor Ivanić.

“Lice je primilo mito od jednog vlasnika privatnog preduzeća iz Novog Grada. U toku je pretres u kojem su pronađeni predmeti iz ovog krivičnog djela, te se i dalje provode istražne radnje dokazivanja, i zbog istrage ne možemo iznositi više detalja”, rekao je Ivanić na konferenciji za novinare.

Odgovarajući na pitanje novinara da li su kod lica pronađene obilježene novčanice, Ivanić je naveo da jesu, ali da u ovom momentu ne može reći o kojem je iznosu riječ.

“Pozivamo građane, a i predstavnike medija molimo da uvijek to ponavljaju, da sarađuju sa policijom kada su u pitanju krivična djela korupcije, jer bez te saradnje policija ne može ni otkrivati ovakva krivična djela”, apelovao je Ivanić.

Akciju kodnog naziva “Kolor” pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor proveli su u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka, Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske i Okružnim sudom Banjaluka.

SRNA