rudar prijedor-kozara-plakatRudar-Prijedor u pretposljednjem 25.kolu prvenstva Prve lige Republike Srpske dočekuje Kozaru iz Gradiške.

Šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Zoran Bujić za okršaj protiv tima kluba sa imenom planinske ljepotice, koja se nalazi između dva grada, može da računa na sve raspoložive snage. Nikoga na prijedorskom Gradskom stadionu ne napušta nada da se može prestići lider na tabeli, trebinjski Leotar, koji ima bod prednosti, i izboriti ekspresni željeni povratak u Premijer ligu BiH, gdje se provelo prethodnih pet sezona.

-Očekujem tešku utakmicu jer znam da će moji izabranici igrati na terenu, učiniti sve da pruže maksimum, ali osluškivati šta se dešava u Derventi. Kozara je svakako jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi što je i dokazala, jer je tokom čitavog prvenstva bila u samom vrhu. Svjesni smo da će doći željni dokazivanja, jer inače sve ekipe u Prijedoru pružaju 150 odsto svojih mogućnosti. Međutim očekujem da će moji igrači pokazati karakter i smoći snage da dobijemo meč, uz uvjeren sam podršku naših vjernih navijača „Alkohol bojsa“. Igraćemo do kraja časno i pošteno kao što smo igrali do sada, što se ne bi moglo reći za glavnog rivala u borbi za titulu – naglasio je Bujić.

Prijedorčani, koji su posljednji put poklekli još 4.aprila u Ljubiji protiv Tekstilca iz Dervente, a potom napravili seriju od pet uzastopnih trijumfa sa dva remija, prije i poslije tog niza, žele da na najbolji mogući način završe sezonu. Za pohvalu je i njihov plasman u finale Kupa RS, gde ih očekuju dva duela sa Krupom, 10.juna u Prijedoru, a četiri dana kasnije u Krupi na Vrbasu. Sada im je samo megdan sa Kozarom u mislima, a raste i pozitivna atmosfera pred taj okršaj.

-Naravno da smo optimisti i da ćemo se do kraja boriti za šampionsku titulu koju smo zaslužili. Doduše, ostavila je traga na raspoloženju proteklih dana utakmica u Foči gdje smo remizirali, poslije vođstva od 2:0, ispustivši u finišu pobjedu koju smo već imali, a samim tim i mogućnost da sve držimo u svojim rukama u posljednja dva kola. Na nama je da zapnemo još u ovom prvenstvenom iskušenju i učinimo ono što je do nas. Očekujemo pobjedu, a vjerujemo i u pošten ishod u utakmici našeg glavnog konkurenta, jer ako bude takav, vratićemo se na prvo mjesto – rekao je prvi strijelac „zeleno-crnih“ Siniša Radoja, pridodavši na svom golgeterskom kontu dva pogotka Fočacima, pa ih ima ukupno devet.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com