U Gradskoj čitaonici u Prijedoru promovisana je knjiga „Priče iz bonsai vrta” zavičajnog pisca Duška P. Sekulića.

Zbirka koja sadrži četrdesetak kratkih priča je četvrta po redu knjiga ovog autora.

Djelo nosi naziv po jednoj od priča iz zbirke koja se, po riječima autora sama nametnula kao naslovna svojom metaforom.

“Mene inspiriše sve što me okružuje. Grad u kome živim, Sombor je jedan vrlo slikovit grad sa živopisnim krajolicima i ljudima. Ova knjiga je knjiga kratkih priča, koje doživljavam kao makete. Moja prijateljica ju je na lep način definisala rekavši da su to vinjete ili razglednice i da ih treba tako doživljavati. Čitaocima je dozvoljeno da tumače ove priče šaroliko i da jednostavno probaju da ih nastave, ali isto tako neće pogrešiti ako stanu na mestu gde sam ja stao”, rekao je Sekulić.

Nemanja Kartalija, novinar i recenzent knjiige je na promociju došao prvenstveno kao podrška autoru.

“Smatram da će čitaoci sami kroz čitanje ove knjige shvatiti kakvo bogatstvo ona krije. Ja ne bih otkrivao u kojim pričama sam se ja najbolje prepoznao. Mislim da svako treba da pročita i da pronađe priču za sebe”, rekao je Kartalija.

Organizator promocije bila je Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije”.

“Večeras je naš gost Duško Sekulić sa svojom knjigom ‘Priče iz bonsai vrta’ koju promovišemo u okviru konkursu za izbor i promociju publikovanih dijela zavičajnih autora Prijedorske regije. Radi se o veoma interesantnim kratkim pričama i nama je veoma drago što imamo priliku da i dalje nastavimo sa promocijama naših zavičajnih stvaralaca i na taj način da obogaćujemo našu zavičajnu zbirku”, navela je Vedrana Tošić, bibliotekar zavičajne zbirke.

U okviru promocije zavičajnih autora za naredni period najavljene su i promocije zbirke poezije Miloša Puđe pod nazivom “Gluvo kolo” i djela “Potpis po vodi” autora Dušana Kana.

kozarski.com