Učenik Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Prijedora Andrija Vujić pobjednik je ovogodišnjeg izdanja Festivala “Djeca pjevaju hitove – Novogodišnje karaoke”, koji je održan u Sportskoj dvorani “Mladost” u Prijedoru.

On je otpjevo pjesmu „Sanja“ grupe Alisa, a o najboljima je odlučivao stručni žiri koji su činili Goran Kesar, Nebojša Aleksić, Senka Spasojević i Dejan Šarović.

Drugo mjesto osvojila je Mia Milunović iz OŠ “Petar Kočić” Prijedor sa pjesmom “Ginem ponosno”, treće Maja Umićević iz OŠ “Branko Ćopić” Donji Agići sa pjesmom “na put se spremi”, četvrto Simona Briševac iz OŠ “Dositej Obradović” Prijedor sa pjesmom “Pleši sa mnom”, dok je peta bila Lana Malinović iz OŠ “Dositej Obradović” sa pjesmom “Nađi novu ljubav”.

Najbolji scenski nastup je imala Tina Milunović iz OŠ “Vuk Karadžić” Kozarska Dubica koja je izvela pjesmu “Pametna i luda” uz pomoć drugarica iz škole.

Nagradu publike osvojila je Katarina Tadić iz OŠ “Petar Kočić” Priejdor koja je izvela pjesmu “Dodirni mi kolena”.

Trinaestogodišnji pobjednik je učenik sedmog razreda a za nastup se pripremao pola godine uz pomoć nastavnice.

-Ovo mi je bilo drugo učešće. Prvi put nisam bio baš najbolji, imao sam i tremu. Ovoga puta sam se mnogo bolje pripremao i očekivao sam dobar plasman ali ne baš i pobjedu. Utisci su odlični i naravno da mi je drago što sam osvojo prvo mjesto – rekao je Vujić.

Za tri prvoplasirana takmičara vrijedne poklone obezbijedio je sponzor “Asha auto”.

U finalnoj večeri ovog tradicionalnog festivala bilo je 30 numera iz osam prijedorskih i četiri osnovne škole sa područja opština Novi Grad, Kostajnica i Kozarska Dubica.

Zanimljivo, pobjednik Andrija Vujić je bio jedini dječak koji je nastupio.

Nastupile su i tri plesne grupe iz Prijedora.

U revijalnom dijelu nastupili su plesni studio “TOP DAnce” iz Prijedora i nekadašnje pobjednice Anđela Stanojević i Iva Dragojević.

Organizator festivala bila je prijedorska podružnica Udruženja estradnih radnika i estradnih umjetnika Republike Srpske “Estrada Republike Srpske”, a podržali su ga brojni sponzori.

Generalni pokrovitelji “Novogodišnjih karaoka” su Grad Prijedor i predsjednik Republike Srpske.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com