forum za bezbjednost gradjana prijedorForum za bezbjednost građana grada Prijedora osudio je danas ubistvo policajca u Zvorniku.

“To ubistvo ima elemente terorističkog napada. Ono nema veze sa Prijedorom i pozivamo sugrađane da ni na koji način ne dozvole da ovakvi događaji poremete pozitivnu međunacionalnu klimu”, rekao je zamjenik predsjednika ovog foruma Draško Đenadija.

On je podsjetio da ovaj forum već deset godina radi na prevenciji svih devijantnih pojava u društvu, uključujući međunacionalnu mržnju i vjersku netrpeljivost.

Predsjednik Skupštine grada Prijedora pozvao je sugrađane da prijave policiji i ovom forumu bilo kakve sumnjive pojave i da što više sarađuju sa institucijama kako bi se spriječila moguća nedjela.

“Ovdje nema razloga ni za kakvu uznemirenost niti strahove”, dodao je Jakupović.

Komandir teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor upoznao je Forum sa stanjem u oblasti protiv-požarne zaštite, a predstavnica srednjih škola Dragana Malić sa pripremama za završetak školske godine za maturante.

“Aktiv direktora srednjih škola Prijedor uputio je zahtjev Odjeljenju za društvene djelatnosti grada Prijedora da maturantima dozvoli korištenje LJetne bašte za proslavu posljednjeg dana škole 13. maja, da bi se izbjegle ranije incidentne situacije sa bukom i alkoholom u srednjoškolskom parku”, kazala je Malić.

Ona je danas jednoglasno izabrana za predsjednika ovog tijela, nakon što je predstavnici osnovnih škola Sanji Munjizi istekao i drugi mandat. Jednoglasno je izabran i zamjenik predsjednika Draško Đenadija, koji je tu dužnost obavljao i do sada.

Tekst – SRNA
Foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com