kup rs-rudar prijedor-radnik (1)Rudar-Prijedor se zasluženo plasirao u svoje četvrto finale Kupa Republike Srpske, pošto je poslije remija u Bijeljini, u revanš-utakmici polufinala bio bolji od branioca trofeja u ovom takmičenju, osvajanog u posljednje dvije godine, Radnika i savladao ga sa 2:1.

Od samog početka prvoligaš RS je kontrolisao igru i pokazao više želje za pobjedom, a do vodećeg gola stigao je u 35.minutu, kada je, nakon centaršuta Dejana Kojića sa lijeve strane prvi strijelac zeleno-crnih Siniša Radoja poslao loptu iza leđa golmana gostiju Dragana Đorđića za 1:0.

Sa tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme, iako je Vedran Kantar imao lijepu priliku, ali je neometan, sa desetak metara sa desne strane, tukao preko prečke.

kup rs-rudar prijedor-radnik (2)Samo poslije 19 sekundi drugog dijela premijerligaš BiH je stigao do izjednačenja. Golman „rudara sa Sane“ Dalibor Kozić je „povratnu loptu“ pokušao driblingom da ispuca, ali je došla do Ermina Seratlića, koji ovaj poklon koristi i trese praznu mrežu za 1:1.

U 55.minuti mogao je Nemanja Pekija da donese novu prednost svom timu, kada je, nakon četvrtog kornera Kantara sa desne strane, poslao loptu glavom tik kraj suprotne stative.

Ipak, u 60.minutu Kojić je sjajno prošao po lijevoj strani i uputio loptu po zemlji, a na „petercu“ Radoja je rutinski poslao u donji lijevi ugao nemoćnog Đorđića. U dva navrata je Đorđić u 74.minutu spasao svoj tim i trećeg gola, a tek u 81.minutu na suprotnoj strani pokušao je „rezervista“ Srđan Antić, nije najbolje zahvatio loptu, pa je bila lak plijen za Kozića. Do kraja vrijedi još zabilježiti pokušaje Kantara i Filipa Arežina iz voleja.

kup rs-rudar prijedor-radnik (3)-Čestitam svojim momcima, odigrali su najbolju utakmicu od kada sam na klupi, a poslije odlične partije, svaki drugi ishod sem naše pobjede bio bi nezaslužen – rekao je šef stručnog štaba Rudar-Prijedora Zoran Bujić.

Prijedorčani su ovacijama, posebno navijačke grupe „Alkohol bojs“ ispraćeni sa terena Gradskog stadiona na kojem su gosti iz Semberije imali dodatno istrčavanje.

-Čestitam Rudar-Prijedoru na plasmanu u finale. Ni u prvoj utakmici naša druga ekipa nije uspjela da ih savlada, a ni ovoga puta. Sada su ti igrači vidjeli gdje im je mjesto i sa takvim pristupom nemaju mjesta u mečevima premijerligaške konkurencije – ljutit je bio strateg Radnika Slavko Petrović, dok je čekao svoje izabranike u autobusu.

Rudar-Prijedor: Radnik 2:1(1:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 250
Sudija: Miloš Gigović (Gradiška) 8
Strijelci: Radoja u 35. i 60. za Rudar-Prijedor, a Seratlić u 46.minuti za Radnik
Žuti kartoni: Seratlić, Hadžić, Lukić (Radnik)

RUDAR-PRIJEDOR:
Kozić 6, Šodić 7, Saničanin 7,5, Pekija 7, Burazor 7,5, Kojić 8 (od 88. Marić -), Radoja 8 (od 90.+2 Vranješ-), Kantar 7, Ćulum 7,5, Mrkić 7 (od 63. Arežina -), Kukavica 7

RADNIK:
Đorđić 7, Jakovljević 6,5, Lukić 6, Vučinić 6,5, Vignjević 5,5 (od 63. Antić -), Hadžić 7, Krsmanović 6, Brković 6, Seratlić 7, Bajić 6 (od 63. Beširević -), Mašić 5,5 (od 75. Došlo -)

Igrač utakmice: Siniša Radoja

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

kup rs-rudar prijedor-radnik (4)