Prijedorska policija uhapsila je lice R.S. iz Sanskog Mosta u Prijedoru jer je utvrđeno da je drogiran upravljao skupocjenim mercedesom koji je ukraden.

Iz Policijske uprave Prijedor su saopštili da od strane Policijske stanice Sanski Most, MUP-a Unsko-sanskog kantona obavješteni da je u toku noći 13/14.09.2023. godine u Sanskom Mostu izvršeno krivično djelo teška krađa nad objektom kuće privatnog vlasništva, prilikom čega je otuđeno i putničko motorno vozilo marke „Mercedes“ i pričinjena materijalna šteta u ukupnom iznosu od oko 30,000 KM.

“Izvršeno je zaustavljanje i kontrolu vozila iste marke kojim je upravljao R.S. iz Sanskog Mosta. Kontrolom je utvrđeno da vozilo potiče iz krivičnog djela, te zbog postojanja osnova sumnje da počinio krivično djelo R.S. je lišen slobode. Pretresom vozila koji je izvršen uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije Osnovnog suda u Prijedoru pronađeni su predmeti koji potiču iz krivičnog djela. S obzirom da je prilikom kontrole utvrđeno da R.S. upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje i pod dejstvom opojnih droga, uručen mu je prekršajni nalog za počinjene prekršaje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su osumnjičeni R.S. i vozilo predati u nadležnost policijskim službenicima Policijske stanice Sanski Most, dok su predmeti pronađeni pretresom, uz izvještaj o realizaciji naredbe, predati u depozit Osnovnog suda u Prijedoru.

nezavisne.com