mira-zrinjski-izvjestaj (1)Rukometašice „Mire“ su u 18. kolu Premijer lige BiH prvi put remizirale ove sezone, igrajući protiv četvrtoplasiranog „Zrinjskog“ 20:20(9:11).

U susretu sa dosta preokreta, iako su Prijedorčanke, predvođene sjajnom najiskusnijom igračicom, najefikasnijom u obje ekipe, srednjim bekom Nevenom Lukač, poslije „skinutog“ sedmerca, takođe odlične među stativama Ene Briševac, u 55.minuti vodile sa 20:17, neriješen ishod je i najpravedniji.

Oba rivala imala su priliku da iz posljednjeg napada dođu do cijelog plijena, Mostarke, koje je predvodila, kao i uvijek raspoložena Ivana Mlakić, imale su „deveterac“ koji nisu iskoristile, pa je svakom sastavu pripao po bod.

-Zaista teška utakmica protiv gošći, kojima je pripadao epitet favorita „na papiru“, ali smo potvrdile da možemo dostojno da se nosimo sa Mostarkama. Vjerujem da je igra zadovoljila kvalitetom i borbenošću gledaoce, a zahvalila bih se našim vjernim navijačima na podršci. Sigurno je da sada psihološki mnogo stabilnije ulazimo u završnicu takmičenja – rekla je golman domaćih Ena Briševac.

Izabranice trenera Ljubice Ivetić sada na svom kontu imaju 16 bodova i sve bliže su „ovjeravanju“ opstanka u elitnom rangu, a sljedećeg vikenda očekuje ih gostovanje Izviđaču u Ljubuškom.

PRIGOVOR PRIJEDORČANKI

Poslije utakmice sa „Zrinjskim“ iz „Mire“ su delegatu Jeleni Popović iz Banjaluke uložili prigovor zbog nastupa Ivane Mlakić, koja je u prošlom kolu dobila crveni karton protiv ekipe Ilidže.

-Po biltenu broj 17 komesara za takmičenje naš rival je morao dostaviti prije susreta uplatnicu kojom je plaćena novčana kazna za Mlakićevu u iznosu od 200 KM, što nije učinio – rekao je sportski direktor i službeni predstavnik Prijedorčanki Mario Davidović.

mira-zrinjski-izvjestaj (2)Mira: Zrinjski 20:20(9:11)

Prijedor
Dvorana „Mladost“
Gledalaca: 150
Sudije: Tatjana Praštalo i Vesna Todorović (obje iz Banjaluke)
Sedmerci: Mira 4(2), Zrinjski 4(3)
Isključenja: Mira 12 minuta, Zrinjski 12 minuta
Crveni Karton: Nikolina Čutura (Zrinjski) u 59.minutu /treće isključenje)

MIRA:
E.Briševac, J.Briševac, Karačić, Kunovac 1, Damjanović 4, Suvajac, Tintor, Kararić 3, Grahovac, Dojčinović, D.Mutić, Lukač 10, Sladaković, J.Mutić 1, Došen 1, Gligorević
Trener: Ljubica Ivetić

ZRINJSKI:
Rozić 6, Čutura 6, Pandža, Vučić, Papac, Leto, Knezović, Pršlja 3, Puljić-Vlahić, Mlakić 3, Pehar, Tambić, Mišetić 2, Miličević
Trener: Milenko Avdalović

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

mira-zrinjski-izvjestaj (3)