Ekipa Melifera iz Novog Grada pobjednik je turnira u malom fudbalu “Prijedor 2023” koji je večeras završen u dvorani “Mladost”.

Oni su na taj način odbranili titulu osvojenu prošle godine a ovo im je već treći trijumf u Prijedoru u nekoliko posljednjih godina.

Melifera je sasvim zasluženo u finalu savladala ekipu Penda Bistrica KMF Policajac rezultatom 4:1.

U prvom poluvremenu viđena je sjajna borba sa obje strane a briljirali su golmani pa se na odmor otišlo sa 0:0.

Melifera je prva stigla do pogotka preko Gaćeše nakon brzo izvedenog kornera a “policajci” su nedugo potom izjednačili sjajnim golom Verića.

Nakon što je par minuta kasnije golman Novaković refleksno skinuo “bombu” istog igrača, njegovi saigrači su izveli odličan kontranapad a pogodio je Zorić za novo vođstvo.

Nedugo potom povećali su prednost na 3:1 iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca koji je u pogodak pretvorio ponovo Zorić.

Ekipa Penda Bistrica KMF Policajac je krenula na “sve ili ništa” sa šest igrača u polju ali je Melifera preko Babića pogotkom sa svoje polovine terena na 100 sekundi do kraja riješila pitanje pobjednika.

Pobjeda Melifere je ostvarena bez najboljeg strijelca turnira Ljubana Antonića koji je u sinoćnjem polufinalu povrijeđen pa večeras, uprkos velikoj želji, nije mogao da pomogne saigračima.

Osim njega iz pobjedničke ekipe su i najbolji golman Milomir Novaković te najbolji igrač Ivan Zorić.

Prvoplasiranoj ekipi je pripao pehar koji je uručio gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor te novčana nagrada od 10.000 KM.

Drugoplasirana ekipa osvojila je pehar i 2.000 KM dok je trećeplasiranoj ekipi pripalo 1.000 KM.

Treće mjesto osvojila je ekipa Max bet koja je sa 3:2 savladala ekipu Prijatelji.

Presudio je evrogol Mršića nekoliko minuta prije kraja.

Kod veterana ekipa FSA Prijedor je zasluženo slavila protiv ekipe Tica Inox rezultatom 2:0.

U finalu su odlični bili nekadašnji igrači Rudar-Prijedora Golić, Kotaran i Šodić a briljirao je golman Aleksandar Savić koji je protivnicima odbranio dvocifren broj udaraca.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com