Demokratska fronta (DF) saopštila je da su iz članstva stranke isključili potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, Prijedorčanina Mirsada Duratovića, jer je podržao novi saziv Savjeta ministara BiH.

Istakli su da se DF protivio formiranju predloženog saziva novog Savjeta ministara, uključujući i prijedlog imenovanja ministra za ljudska prava i izbjeglice koji dolazi iz Srpske, piše Kliks.

-Čvrsto ostajemo pri stavu da se ne slažemo ni sa političkim programom niti sa ciljevima nove političke koalicije na nivou BiH. Duratović, kao predstavnik DF-a u Pokretu za državu odluku o podršci novom sazivu Savjeta ministara nije donio uz saglasnost organa DF-a, nego je samoinicijativno podržao zajedničkog kandidata SNSD-a i Osmorke, što je za Demokratsku frontu apsolutno neprihvatljivo – istakli su.

Objasnili su i da je „Duratović i nakon dodatnih konsultacija sa organima stranke odbio da uskrati spornu i neprihvatljivu podršku novom sazivu Savjeta ministara.

-Imajući u vidu sve navedeno, DF je postupila prema odredbama statuta i donosena je odluka odnosno mjera isključenja – poručili su iz DF-a.

Glas Srpske