Muškarac inicijala S.P. iz Krupe na Uni uhapšen je od strane policije nakon što je komšiji prijetio da će ga ubiti a potom iz oružja pucao u vazduh.

Epilog je to slučja koji se dogodio protekle subote u ovoj pograničnoj opštini.

-Policijski službenici Policijske staniceKrupa na Uni Policijske uprave Prijedor 13.08.2022. godine, nakon što je prijavljeno da je jednom licu iz mjesta Mali Dubovik uputio ozbiljne prijetnje po život, a potom iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u vazduh, lišili su slobode S.P. iz Krupe na Uni zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“, „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ – potvrdila je Zvezdana Alendarević, portparolka PU Prijedor.

Ona je dodala da je uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije Osnovnog suda u Novom Gradu izvršen pretres kuće koju koristi osumnjičeni S.P..

-Tom prilikom pronađeni su i oduzeti lovačka puška, vojni karabin, plinski pištolj i municija za lovačko naoružanje. Oduzeti predmeti biće deponovani u depozit Osnovnog suda u Novom Gradu, a nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv S.P. biće dostavljen Izvještaj za počinjena krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“, „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ – rekla je Alendarevićeva.

Priredio – www.prijedordanas.com
Foto – ilustracija