U Prijedoru će 16. maja, kada se obilježava Dan grada, biti besplata usluga parkinga i javnog prevoza “Autotransporta” na svim linijama u gradskom i prigradskom saobraćaju, rekao je danas predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović.

On je naveo da je besplatna usluga parkinga na Dan grada prijedlog gradonačelnika.

Duratović je rekao da inicijativa za smjenu zamjenika gradonačelnika Prijedora Žarka Kovačevića, koju je danas zaprimio gradski parlament, ne ispunjava uslove, budući da po propisanoj proceduri i razrješenje i imenovanje ove funkcije predlaže gradonačelnik odnosno načelnik opštine.

Ovakvom inicijativom Skupštini, gradonačelniku i odbornicima obratila se grupa građana Prijedora zbog Kovačevićeve uvredljive izjave povodom katoličkog Uskrsa, a Klub odbornika DNS-a zatražio je njeno uvrštavanje u dnevni red. Iz istog razloga Skupštini se obratio i generalni konzulat Hrvatske.

Odbornici su odbacili prijedloge DNS-a da se povuku tačke o poskupljenju vode, kanalizacije i odvoza otpada, a prihvatili inicijativu Kluba odbornika SNSD-a da se u dnevni red uvrsti izmjena odluke o postupku za dodjelu i prestanak statusa udruženja od opšteg interesa za grad Prijedor.

Predsjednik Kluba Goran Velaula rekao je da je više organizacija koje rade na poboljšanju kvaliteta života i da se s tim u vezi treba obezbijediti i odgovarajuća institucionalna podrška.

Sa dnevnog reda povučene su tri tačke iz oblasti prostornog planiranja.

SRNA