Za sezonski posao u Hrvatskoj zainteresovan je veliki broj Prijedorčana. Upravo tamo prošlo ljeto provela je radno Gordana Gončin. Priča da će zbog pozitivnog iskustva i ove godine biti sobarica u Umagu.

– Ja sam išla prošle godine bilo mi je super, zadovoljna sam i evo idem opet da radim, 31. marta treba već da budem tamo. Sve su isplatili. Ko hoće da radi može da zaradi -poručuje ona.

Iz preduzeća „Plava laguna“ kažu da na području Istre, Poreča i Umaga zapošljavaju u 20 hotela, devet autokampova i turističkim naseljima. Školska sprema, radno sikustvo i godine nisu bitne. Često za sezonske poslove angažuju i penzionere. kaže Pomoćnik direktora za ljudske resurse u preduzeću „Plava laguna“, Ivana Halambek

-Nudimo širok spektar sezonskih poslova, od kuhara, konobara spremačica, sobarica, pomoćnih konobara, vrtalara i imamo veoma dobra iskustva sa građanima BiH – kaže ona.

Dodaje da će oni koji sezonu odrade u Hrvatskoj imati stimulativna novčana primanja, i to veća nego prošle godine. „Plava lagun“ im je obezbijedila besplatan smještaj, tri obroka dnevno, plaćenu radnu dozvola, te snosi troškove puta. Osim toga, mogu da spoje ugodno sa korisnim, pa se i kupaju u moru. Svi zainteresovani prijave mogu naći i na fejsbuk stranici „Posao u Plavoj laguni“.

kozarski.com