cjb pd-kriminalCentar javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor rasvijetlio je više krivičnih djela počinjenih u istom danu u Prijedoru, Novom Gradu i Kozarskoj Dubici u kojima je pričinjeno 5.000 KM materijalne štete.

Lica čiji su inicijali T.A. i K.Z. iz Kozarske Dubice priznali su da su 23. februara izvršili tešku krađu u trgovačkoj radnji u Međuvođu.

Lice P.M. iz Novog Grada priznalo je da je istoga dana izvršilo tešku krađu u trgovačkoj radnji u Donjim Agićima otuđivši cigarete.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv ovih lica slijedi izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka za počinjena krivična djela.

Lice B.A. iz Kozarca policija je zatekla u krađi u Prijedoru. U pretresu stana i drugih prostorija koje koristi ovo lice pronađena je i oduzeta poluautomatska puška i municija različitog kalibra.

Protiv B.A. biće podnesen izvještaj za krivična djela teška krađa u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Protiv lica M.B. iz Prijedora biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo teška krađa u pokušaju, jer je licu B.A. obezbijedilo alat i transport do mjesta izvršenja krivičnog djela, te samim tim učestvovalo u izvršenju.

SRNA