Od 6. do 13. juna u Mađarskoj se održava Svjetsko prvenstvo u džudou za seniore.

Grad Prijedor i Džudo klub “Prijedor” na smotri najboljih džudista svijeta imaće svoga prestavnika.

Boje našeg grada i istoimenog kluba u Budimpešti će predstavljati najbolja seniorka Džudo saveza RS i Džudo saveza BiH Barbara Čikić.

Već dva mjeseca Barbara i njen trener Radenko Marinović naporno treniraju i spremaju se za ovu veliku smotru najboljih svjetskih takmičara.

-Uspjeli smo da uz pomoć grada Prijedora i sponzora obezbjedimo i uplatimo naš boravak i samo takmičenje. Pripremamo se i treniramo dva puta dnevno. Treninzi su veoma naporni, teški i zahtjevni ali uspjeli smo da dignemo formu na željeni nivo. Očekuje nas najteža sedmica pred takmičenje u kojoj ćemo “složiti sve kockice” i spremno otputovati na Svjetsko prvenstvo i ponosno predstavljati naš grad, Džudo klub “Prijedor” kao i Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu – rekao je trener Marinović.

On se želio zahvaliti svima onima koji su do sada pomogli da se obezbijede potrebna sredstva za smotru najboljih džudista svijeta.

-Na prvom mjestu pomogao nam je grad Prijedor a osim Džudo kluba “Prijedor” za odlazak na ovo veliko takmičenje našu zahvalnost zaslužuju i Stomatološka ordinacija “Dr Mudrinić” Prijedor, IRB RS, Mesnica “Malinić” Prijedor i KBS MMA Prijedor. Ovim putem pozivamo i sve druge koji bi htjeli da pomognu naš odlazak u Mađarsku da nam se jave. Priželjkujemo da će se prepoznati važnost ovog velikog prvensta i da će nam se javiti još neki dobronamjeran sponzor – istakao je Marinović.

On je dodao da je trenutno u Barbarinoj kategoriji prijavljeno 35 takmičarki.

-Nadamo se da ćemo uspjeti ostvariti dobar rezultat, uz malo sportske sreće i dobrog žrijeba i da nas zaobiđu povrede. Vjerujemo da ćemo ove godine biti jedini predstavnici Grada Prijedora na nekom od svjetskih prvenstava što daje na značaju našem klubu i džudistkinji Barbari Čikić. Ovo je samo jedna od stepenica na putu ka Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu koje su jedan od naših dugoročnih ciljeva – rekao je Marinović.

Tekst – www.prijedordanas.com
Foto – Džudo klub Prijedor