Gradski štab za vanredne situacije grada Prijedora na današnjoj sjednici obavezao je sve subjekte na sprovođenje mjera Republičkog štaba za vanredne situacije koje su na snazi do 11. marta.

“Vlada Republike Srpske je svim komandantima gradskih i opštinskih štabova za vanredne situcije uputila akt kojim je ukazala na potrebu sprovođenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, kao i na potrebu njihove efikasne kontrole na području svih jedinica lokalne samouprave”, navodi se u saopštenju Gradskog štaba.

Iz Prijedora je trenutno 51 lice sa pozitivnim testom na virus korona, u kućnoj izolaciji su 134 lica, 1.166 lica se oporavilo, zdravstveni nadzor je prestao za 6.204 lica, a 75 lica je preminulo. U bolnici “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor liječe se hospitalno 42 lica i u porastu je broj pacijenata sa kovidom 19.

Zabranjena su sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, sva privatna okupljanja u grupama većim od deset lica, rad fitnes centara, muzika uživo, a obavezni su nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru, fizičko rastojanje od dva metra i u zatvorenom i na otvorenom prostoru, a preporuka je da se i na otvorenom koriste maske ukoliko nije moguće održati propisani razmak.

Radno vrijeme ugostitelja i priređivača igara na sreću je od 6.00 do 22.00 časa, prisustvo u jednoj etaži ugostiteljskog objekta je maksimalno 50 posjetilaca, a manji ugostiteljski objekti dužni su broj posjetilaca uskladiti sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske tako da omoguće fizičku distancu od po dva metra između osoba koje sjede za različitim stolovima.

Gradski štab za vanredne situacije preporučuje pravnim subjektima koji vrše javna ovlaštenja da za poslove za koje je to moguće organizuju rad od kuće.

SRNA