cjb pd-lopovi uhvaceni u zasjedi (1)Sead Zejnilović (57) iz Banjaluke uhapšen je, kako “Avaz” saznaje, u klasičnoj policijskoj sačekuši u naselju Stari Grad u Centru Prijedora u trenutku dok je pljačkao jednu kuću. Policija je tokom pretresa kod njega pronašla predmete koji se “dovode u vezu s izvršenjem krivičnog ovog djela”.

Istovremeno s hapšenjem Zejnilovića “pao“ je kako saznajemo i Dragan Stanić (45), mještanin Raškovca naselja u Prijedoru koji je Seadu birao stambene objekte koje je ovaj provaljivao i potom pljačkao.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je Zejnilović nakon pljačke dolazio u Raškovac kod Stanića i tu boravio, a Stanić je ukradenu robu skrivao i preprodavao. Nakon prodaje za sebe je uzimao određeni procenat.

Policija je tokom krim obrade došla do saznanja da je Sead Zejnilović počinio četiri teške krađe na području Prijedora. Meta su mu bili mahom privatni, stambeni objekti iz kojih je uzimao novac, zlato, vrijedne ručne satove, oružje dugih i kratkih cijevi. Hapšenje Zejnilovića uz angažovanje Jedinice za podršku Prijedor organizovano je u noći između 11. i 12. februara.

cjb pd-lopovi uhvaceni u zasjedi (2)Njega je u međuvremenu saslušao dežurni tužilac Okružnog Tužilaštva iz Banjaluke. Prema našim saznanjima trenutno je u pritvoru u KPZ Tunjice kod Banjaluke koji će potrajati narednih mjesec dana. Stanić je nakon hapšenja i saslušanja pušten na slobodu i protiv njega će nadležnom Tužilaštvu biti proslijeđen izvještaj policije o počinjenim krivičnim djelima teška krađa.

Dnevni avaz