ŽRK Ilidža je sa maksimalnim učinkom od sedam trijumfa u sedam kola došao do jesenje titule u Prvoj ligi FBiH i na dobrom je putu da se vrati u PLBiH.

Ilidžanke nisu pravile puno promjena u rosteru. U klub se vratila Almedina Imširović, a jedno od pojačanja je i 19-godišnja Prijedorčanka, Šejla Ganić, koja je došla iz redova Mire.

Šejla se u prvom dijelu sezone pokazala kao vrlo dobro pojačanje za Ilidžanke. Na sedam mečeva postigla je 24 pogotka, što je skoro 3,5 po meču i maksimalno je koristila ukazano povjerenje kako u napadu, tako i odbrani.

U razgovoru za Sportske.ba, Šejla je govorila o novom klubu, Sarajevu, ambicijama, ali i sjajnoj polusezoni.

“Prije svega, pozivam sve ljude da se uključe u akciju za našu legendu Adelu Merdžanić i pozovu broj 17012 i pomognu pri liječenju. Ne sumnjamo da će naša lavica dobiti i ovu utakmicu”, rekla je mlada Prijedorčanka na početku razgovora za Sportske.ba, a zatim prokomentarisala svoj dolazak u redove Ilidže.

“Kao novi igrač ŽRK Ilidža, imam da kažem samo lijepe stvari o klubu. Nakon dolaska iz prijedorske Mire nisam očekivala ovakvo gostoprimstvo, sve cure su me prelijepo dočekale. Obzirom da sam došla sama u Sarajevo, pomogle su mi da se snađem. Uklopila sam se u tim brzo.”

Šejla je zbog operacije koljena imala i dužu pauzu, ali partijama u dresu Ilidže u jesenjem dijelu prvenstva, pokazala je da je to sve stvar prošlosti.

“Nakon operacije koljena uz dosta treniranja brzo sam se vratila u formu. Polusezonu smo otvorile odlično sa dvije ubjedljive pobjede, a trijumfalno smo je i završile.”

Lijevo krilo Ilidže naglašava da u timu vlada drugarska atmosfera, što daje posebnu draž ovom rezultatu.

“Drago mi je što smo to zajedno odradile kao tim. Najviše mi se sviđa što svaka igračica ima priliku da igra i da se pokaže, naravno pored igračica sve pohvale za Upravu kluba i trenera. Trener se mnogo trudi oko nas i prije svega vjeruje u nas.”

Ilidžanski klub ima jasne ambicije.

“Naše ambicije su povratak u PLBiH, a našim trudom i radom ćemo to postići. Trenutno smo prvoplasirani na tabeli i to smo postigle timskim radom. Još jednom želim da kažem da su moje saigračice odlične prije svega djevojke, drugarice pa onda rukometašice. Još jednom zahvaljujem se čitavoj ekipi i želim nam da nastavimo tako do kraja. Iznad svih Ilidža!”

www.sportske.ba