glas-milojicaAleksa Milojica najbolji je teniser Republike Srpske za 2014. godinu u izboru Teniskog saveza.

Milojica je član TK “Mladen Stojanović” iz Prijedora, a prošla godina za njega je bila jedna od najuspješnijih u karijeri.

– Ovo priznanje mi, naravno, mnogo znači i ono je dodatan motiv da što više treniram i ostvarujem što bolje rezultate u ovoj godini. U prošloj godini osvojio sam državno prvenstvo BiH i RS i to je dovelo do poziva na jednu tenisku akademiju u SAD gdje sam trenirao četiri mjeseca – rekao je Milojica.

Nagradu za najbolji događaj dobio je ATP čelendžer u Banjaluci, a TK Mladost iz Banjaluke je najbolji klub.

Pobjednik lige u konkurenciji do 12 godina je TK Borac, u konkurenciji do 16 godina najbolji je bio TK Banjaluka, dok su u seniorskoj ligi najuspješniji bili teniseri TK “Dr Mladen Stojanović” iz Prijedora.

– Kao i prošle godine, najbolji smo klub. Prošle godine imali smo stvarno odličan ATP čelendžer zahvaljujući Viktoru Troickom koji je na fantastičan način odigrao i osvojio turnir, privukao gledaoce i medije. Imali smo finale jednog ATP meča. Zadovoljni smo što smo dobili nagradu za humanost i među prvima smo priskočili u pomoć TK Doboj na inicijativu Saše Trivića koji nas je okupio. Tu nije bilo dileme da li ćemo svojim ličnim doprinosom i prisustvom pomoći da saniraju posljedice. Nadamo se da će ova godina biti kao protekla, ali bez prirodnih katastrofa – rekao je direktor Mladosti i ATP čelendžera Milan Radaković.

Jedan od dobitnika nagrade je i Dražen Petrović iz Prnjavora.

– Putujem svaki dan na treninge u Banjaluku, a školu pohađam u međuvremenu, tako da moram da učim dok idem na treninge. Naporno je, ali trudim se, volim tenis i nije mi teško – rekao je Dražen.

Teniski savez RS zahvalio je i Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS na podršci. Priznanje za zaslužnog sportskog radnika pripalo je Vladi Blagojeviću, mlada teniserka Katarina Jokić dobitnik je specijalne nagrade za sportska dostignuća, a specijalnu nagradu za afirmaciju tenisa u medijima dobio je RTRS. Na svečanosti u Banjaluci uručena su i priznanja onima koji su pomogli TK Doboj u sanaciji štete od poplava.

Glas Srpske

Pogledajte prilog RTRS-a.