Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da u posljednja 24 časa u ovom gradu nema novozaraženih lica na virus korona, a da je pod zdravstvenim nadzorom 85 lica, od kojih 59 u kućnoj izolaciji i 26 u karantinu.

On je dodao da je u Prijedoru pozitivno na virus korona 12 lica, a da je 1.267 lica izašlo iz zdravstvenog nadzora.

“U našoj bolnici se nalazi na liječenju osam pacijenata pozitivnih na virus korona u kovid odjeljenju, a u izolaciji za neriješene slučajeve nema nijednog pacijenta”, rekao je Đaković.

On je pojasnio da je jedno lice od ovih osam iz Prijedora sa poboljšanim zdravstvenim stanjem u odnosu na prethodne dane, dok je sedam lica iz Oštre Luke.

“U posljednja 24 časa nije bilo građana Prijedora koji su kršili mjere, a Crveni krst je prijavio da je kladionicia `Meridijan` donirala namirnice i robu za 35 paketa koji će biti podijeljeni socijalno najugroženijim licima”, naveo je Đaković.

On je dodao da se nastavlja dezinfekcija i da ponovo ulaze u ovu akciju i voćari sa svojim atomizerima za raspršavanje hemijskih sredstava koja pomažu uništavanju virusa.

Đaković je čestitao građanima Prijedora predstojeće praznike i zamolio, iako u u gradu nema novozaraženih, da se pridržavaju mjera zaštite i time čuvaju sebe i svoje najmilije.

Odgovarajući na pitanje novinara da li se poslije prvomajskih praznika može očekivati otvaranje vrtića, Đaković je rekao da o tome na sjednici Štaba nije razgovarano i da će se po tom pitanju pratiti mjere Republičkog štaba.

SRNA