Povodom obilježavanja godišnjice stradanja prijedorskih policajaca, načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović, zajedno sa pripadnicima ove Uprave i članovima porodica poginulih boraca danas je prisustvovao parastosu poginulim policajcima koji je služen u hramu Svetog proroka Ilije na Urijama.

Nakon parastosa, godišnjica stradanja prijedorskih policajaca, u organizaciji Mjesne boračke organizacije MUP-a SJB-CJB Prijedor, obilježena je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen ploče poginulim saborcima, koja je 2017. godine postavljena u prostorijama Policijske stanice Prijedor 2.

-Danas, na dan sjećanja, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca, odali smo dužnu počast pripadnicima policije Republike Srpske. Na današnji dan poginulo je osam prijedorski policajaca, koji su zajedno, boreći se rame uz rame sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Vojske Republike Srpske, dali nemjerljiv doprinos u stvaranju Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ali i bezbjednog okruženja u kojem danas živimo i radimo. Danas smo se prisjetili 74 poginula pripadnika policije sa prijedorske regije, šest pripadnika Sedmog odreda specijalne brigade policije, odnosno 782 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske – naveo je u svom obraćanju prisutnima načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović.

PU Prijedor