Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković ocijenio je da je ova godina generalno bila jako turbulentna u mnogim događajima i da su se zajedničkim trudom savladavale posljedice i poplava i svih događanja koja su pratila mjesne zajednice.

“Ono što su nam najveći problemi bili oko većine krupnih projekata u mjesnim zajednicama jesu žalbeni postupci, a time i gubitak dragocjenog vremena dok se ne dođe do izvođača radova”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon prijema za predstavnike ovdašnjih savjeta mjesnih zajednica.

Šef Odsjeka za mjesne zajednice grada Prijedora Milan Glamočanin ocijenio je da je ove godine učinjen pozitivan pomak u radu mjesnih zajednica gdje je dobra organizacija napravila dobar most između Gradske uprave i mjesnih zajednica.

“Odsjek je tu za stručnu pomoć, prikupljanje podataka, pripremu projekata i prosljeđivanje inicijativa organima grada na odlučivanje. Bilo je infrastrukturnih, ali i projekata podizanja opšteg standarda građana, uređivanja prostora i zaštite životne sredine, a sve to imalo je podršku grada”, naveo je Glamočanin.

www.prijedorgrad.org