nestorovic-pripremeFudbaleri Rudar-Prijedora nedjelju dana prije nego što je bio predviđen početak njihovih priprema za proljećni dio prvenstva Prve lige Republike Srpske (prozivka je zakazana za 19.januar) ostali su bez šefa stručnog štaba.

Darko Nestorović, koji se od sredine marta prošle godine nalazio na klupi Prijedorčana, napustio je „rudare sa Sane“.

-Javio mi se Nestorović, koji je odnedavno imenovan i za selektora U-21 reprezentacije BiH i obavijestio da je prihvatio ponudu i postigao dogovor sa bh. premijerligašem zeničkim Čelikom. Vremena nema mnogo i u ponedjeljak ćemo održati sjednicu Upravnog odbora na kojoj ćemo imenovati njegovog nasljednika – rekao je predsjednik FK Rudar-Prijedor Goran Bojić.

Prvi čovjek zeleno-crnih, kojem je najvažnije da ovaj fudbalski kolektiv stekne stabilnost na svim nivoima i uloži u stvaranje optimalnih uslova za rad, nije komentarisao odlazak Nestorovića, nekadašnjeg golgetera sa stadiona „Bilino polje“ i želju da se među zeničkim crveno-crnima, gdje je stekao igračku slavu (uz Mehmeda Buzu najbolji strijelac u prvoligaškoj konkurenciji SFRJ) dokaže i kao trener.

-Izvjesno je da ćemo riješenje za vođenje prvog tima tražiti u sopstvenim kadrovima, a shodno tome najozbiljniji kandidati su Nedžad Žerić i Zoran Bujić – istakao je Bojić.

Žerić, koji je bio pomoćnik Nestorovića, prije njegovog povratka među Prijedorčane (od 2007.godine kada su ispali iz elite Srpske do 2009. ekspresno ih od drugoligaškog Zapada doveo do najvišeg ranga) debitovao je u 22. kolu prošlog prvenstva Premijer lige BiH na gostovanju sarajevskom Olimpiku.

-U prvom planu mi je priprema diplomskog rada za sticanje UEFA profi-licence, jer sam predan stručnom u savršavanju, a vidjećemo šta će donijeti sljedeći dani – rekao je Žerić.

Poput Žerića, koji je do sada bio pomoćnik Nestoroviću, upravo je i Bujiću prva trenerska uloga po završetku karijere bila da bude najbliži saradnik jesenjem kormilaru, pod čijim vođstvom se stiglo do diobe drugog i trećeg mjesta sa Kozarom iz Gradiške. Jednom je vodio prvotimce u Gradačcu protiv Zvijezde u društvu premijerligaša (u proljeće 2010.), a prethodnih sezona Bujić je uspješno radio sa mlađim kategorijama Rudar-Prijedora.

-Svakako da mi je velika želja da jednog dana dobijem povjerenje da vodim seniorski pogon Rudar-Prijedora, a vjerujem da bih ga opravdao. Ponosan sam što su neki mladići iz naše omladinske škole, a najbolji primjer su oni koji su kod Nestorovića dobili priliku, Siniša Saničanin i Ajdin Redžić, potvrdili da se na njih može ozbiljno računati – naglasio je Bujić.

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – arhiva