Muzički festival u Prijedoru, “Ša Fest” posvećen prerano preminulom muzičaru i akademskom slikaru Daliboru Popoviću Mikši, ove godine počinje bogatim kulturno-umjetničkim programom u prijedorskoj glavnoj ulici.

Između ostalih, nastupiće Partibrejkersi, TBF i Let 3.

“Ša ulica” večeras počinje na glavnom gradskom trgu predstavom polaznika Škole glume Dejana Batoza. U 21 čas na malom trgu nastupa Đuro sa Đurologijom. U muzičkom dijelu predstaviće se Kombajn kvartet i Ketpul.

Između ostalih na Ša festu 9. avgusta, drugu godinu za redom nastupiće Štutgart onlajn.

Sutra od 20 časova nastupa Orkestar harmonika Skajglori, a od 22 časa nastpaju Bendo-neon skver i Bećari. Ispred galerije polaznici će uživati u radovina nastalim u likovnoj koloniji Mikšinih kolega sa klase.

U petak nastupi počinju u devet časova, a u subotu u 20.30 minuta. Prvo veče nastupaju Partibrejkersi, Let tri, Ajri FM, Štutgart onlajn i Smouk mardeljano.

I publika i organizatori vjeruju da će “Ša fest” postati stalan dio kulturne scene u Prijedoru, kao i da će u sljedećim izdanjima proširiti polje djelovanja i na likovnu umjetnost jer je Popović bio i akademski slikar.

Generalni medijiski pokrovitelj “Ša fest”-a je Radio-televizija Republike Srpske.

RTRS