U okviru projekta „Ja građanin“ iz nastavnog predmeta Demokratija i ljudska prava, učenici 4-2 razreda su za temu odabrali „Nabavku školskog namještaja“.

Njihov cilj je bio da opreme dvije učionice, a odabrali su ga zbog trošnog i neadekvatnog postojećeg namještaja koji im je onemogućavao adekvatno praćenje nastave.

-Sa ovim Projektom smo se prijavili na konkurs Omladinske organizacije Grada Prijedora, kao neformalna grupa. Posrednik je bio Omladinski savjet, kao pravni zastupnik, a odobrena su nam sredstva u iznosu od 2.800 KM – ističu prijedorski gimnazijalci.

Ova sredstva nisu im bila dovoljna za opremanje dvije učionice, već jedne, a za ostatak novca kupljena je jedna školska tabla.

Kao najpovoljniji ponuđač odabrana je firma Top Sport iz Bijeljine od koje je poručeno 15 učeničkih stolova, 30 stolica, katedra i stolica za nastavnika, kao i školska tabla.

Cijena poručenog namještaja iznosila je 2,796,30 KM, u Gimnaziju je dopremljen 24.06.2019. godine, čime je projekat „Nabavka školskog namještaja“ uspješno realizovan.

Mentor na projektu bila je profesorka Aleksandra Zec.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Gimnazija “Sveti Sava” Prijedor