Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković otvorio je danas novoasfaltirani put u dužini od 2100 metara u mjestu Jutrogošta kod Prijedora za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 240.000 KM.

“Ovo je nekad bilo selo sa mnogo više mještana, ali i danas ovdje ima domaćina koji vrijedno rade i otvorili smo ovaj put koji je prvi asfalt od kada postoji selo i mještani su dugo očekivali ovaj dan”, rekao je Đaković.

On je dodao da je put asfaltiran u okviru projekta asfaltiranja seoskih puteva i mještani se ovom putu iskreno raduju u nadi da će se u budućnosti nastaviti sa asfaltiranjem ovog putnog pravca što će im biti veliko olakšanje u komunikaciji sa gradom.

“Naša je želja da se ovi putevi koriste za povratak ljudi, a ne da njime odlaze u inostranstvo i tamo traže svoju budućnost”, rekao je Đaković.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Jutrogošta Bojan Milašinović je izjavio da novi asfalt mještanima, kojih ima oko tri stotine, puno znači.

“Ovaj asfalt znači mnogo za naš kraj jer se na ovaj način otvaraju nove mogućnosti i perspektive za razvoj, za održavanje manifestacija, za život sela uopšte”, istakao je Milašinović.

www.prijedorgrad.org