Počele su pripreme fudbalera Rudar-Prijedora za proljetni dio prvenstva Prve lige Republike Srpske.

Nakon prozivke u klupskim prostorijama, prisutnim igračima su se obratili prvi čovjek kluba Radomir Dukić i trener Nedžad Žerić.

Nakon toga uslijedio je i prvi trening na pomoćnom terenu Gradskog stadiona.

„Rudari sa Sane“ će kompletne pripreme obaviti u Prijedoru.

U zavisnosti od vremenskih uslova treninzi će se odvijati na nekoliko otvorenih terena, zatvorenim halama i teretani.

Za sada su dogovorene četiri trening utakmice, a biće ih još.

Prva je sa ekipom Metalegea iz Jajca(2.februar), potom slijede dueli sa Goricom iz Hrvatske(9.februar), Krupom iz Krupe na Vrbasu (16.februar), te “generalka” sa Kozarom iz Gradiške (2.mart).

Nastavak Prve lige RS predviđen je za 9.mart.

Igra se još šest kola nakon čega slijedi podjela na Ligu za prvaka i Ligu za opstanak.

Nakon lošeg starta sezone i posljednjeg mjesta na tabeli nakon prvih pet kola, zeleno-crni su pokazali svoje fudbalsko umijeće pa se nakon prvog dijela prvenstva nalaze na trećem mjestu sa 28 osvojenih bodova sa realnim šansama da se zadrže u samom vrhu.

Na spisku igrača na koje se računa tokom proljetnog dijela šampionata nalaze se: Mirza Hamzabegović, Nemanja Petrović, Dejan Milinković, Ognjen Davidović, Stefan Gavranović, Nemanja Pekija, Nedim Ramić, Emir Kukavica, Benjamin Dizdarić, Boban Živanić, Mario Sajak, Mile Kovačević, Predrag Lajić, Nebojša Mrkić, Davor Polovina, Danilo Marmat, Haris Lezić, Nedeljko Crnomarković, Stefan Mikić, Mujo Mujagić, Aleksa Dragić, Marko Janjušić, Jovan Zmijanjac, Nikola Krneta i Anes Žerić.

Tu su i Rastko Rokvić i Nikola Marmat, ali oba igrača se nalaze u fazi oporavka poslije ozbiljnih povreda pa je pitanje koliki će biti njihov doprinos.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com