rudar prijedor-detalj„Rudar-Prijedor“ se, poslije poraza na gostovanju Veležu (0:1) i činjenice da 307 minuta nije postigao gol, nalazi u sve težoj situaciji u prvenstvu Premijer lige BiH.

S obzirom na težak raspored sve manje je nade da će izboriti željeni cilj, postavljen tokom sezone, jer su najave kao pred posljednje dvije, kada su se, takođe, jedva spašavao ispadanja, bile stabilnost kluba.

Ostaje žal što je na stadionu „Vrapčići“ u posljednjim trenucima, nakon pokušaja udarcem glavom Nemanje Pekije, lopta pogodila stativu.

Podsjećajući na činjenicu da nije u situaciji da, kao što su to Mostarci, ima 25 podjednako kvalitetnih igrača u „rotaciji“, indirektno odgovarajući zašto nije napravio više promjena u timu, šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Darko Nestorović ističe da je zadovoljan zalaganjem svojih izabranika. Vjeruje u njih i u zajedništvo kojim se može istrajati.

-Teška utakmica u kojoj su oba rivala igrala na pobjedu. U prvom poluvremenu, nismo uspjeli da najbolje spriječimo napade „rođenih“ po bokovima, posebno po njihovoj desnoj strani sa koje je i bila akcija kod jedinog gola. Nismo ni uzvraćali iz polukontri i kontri, kako smo mislili, ali smo stvorili dvije povoljne prilike. U nastavku susreta, izvršili smo pritisak na njihovu zadnju liniju, bili organizovaniji i kontrolisali igru, ali nismo imali sreće u završnici da stignemo do izjednačenja, jer bi neriješen ishod bio najrealniji. Ostaje nam da se nadamo da će nam se, ukoliko budemo pružali maksimum, ta sreća vrati u nekoj narednoj utakmici, a optimista sam do kraja, da možemo da se izborimo za opstanak u bh.eliti – naglasio je Nestorović.

Ne želi korektni strateg da traži alibi niti da se više pominje uzrok, sada i „vrapcima na grani“ jasan, da sve polazi od selekcije ekipe obavljene ljetos, odnosno onih, koji su se, krijući se u tobožnjem osloncu na sopstvene snage, odrekli kvalitetnijih igrača u odnosu na one dovedene.

Čak i kada bi se postavljalo pitanje vrijednosti otišlih, poređenja radi, zeleno-crni su poslije 24.kola prethodne sezone, upravo sa „Veležom“ dijelili 12. i 13.mjesto sa 28 bodova.

Pomalo je paradoksalna činjenica da bez Borislava Mikića koji je u 40.godini, tokom izdržavanja kazne zbog isključenja protiv zeničkog „Čelika“, u protekla tri meča nisu postigli nijedan gol.

Sve to govori da ovaj tim čeka i više nego grčevita borba do kraja, evidentno je nisu krivi treneri koji su se mijenjali, ali šta je tu je, na Nestoroviću je da pokuša da napravi čudo.

N. Đerić