Glavna ulica u Ljubiji u petak je bila pod “opsadom” mladosti i ljepote.

Osnovna škola “Mladen Stojanović” ispratila je svoje maturante, učenike devetih razreda.

Osamnaest maturanata reklo je „zbogom“ ovoj školi.

Neven Babić iz Miske Glave, maturant ljubijske škole u izjavi za naš sajt rekao nam je da je pomalo tužan što ostavlja svoje drugare i školu ali da to neće biti prepreka da se prijateljstvo nastavi njegovati kao i proteklih devet godina.

Na pitanje kakvi su planovi dalje, Babić ističe da će upisati srednju Mašinsku školu, smjer varilac jer, kako kaže, čeka ga zagarantovan posao.

Njegov kolega, Marko Šarić iz Ljeskara kod Prijedora priča nam da će upisati takođe Mašinsku školu ali za automehaničara jer od malena voli taj zanat i žudi za njim.

Lijepi, ponosni, srećni, nasmijanih i anđeoskih lica…

To su riječi koje najbolje opisuju ispraćajsvršenih osnovaca ljubijske varošice na matursku zabavu.

Direktorica ove osnovne škole Svetlana Radaković-Ružičić uručila je priznanja Bojani Zdjelar kao najboljem učeniku u generaciji te dodijelila posebne nagrade zaslužene ostvarenim drugim mjestom na gradskom takmičenju iz istorije, kojim se plasirala na Regionalno takmičenje.

Ružičićeva je izrazila zadovoljstvo i ponos što ispraća još jednu generaciju maturanata.

-Draga moja djeco, danas svečano završavate osnovno obrazovanje. Odlazite od nas nakon 9 godina provedenih pod istim krovom. Nama je to uvijek teško i uvijek smo sa podijeljenim emocijama. Svu sreću vam želim draga moja djeco – emotivno je rekla Ružičićeva.

A učenici završnih devetih razreda za proslavu mature tokom nastavnog ciklusa imali su i školske izbore i glasanja na kojem su birali mistera i mis mature a pobjedu su odnijeli Danilo Grbić i Anđela Banjanin.

Nakon govora i zajedničkog fotografisanja maturanti Ljubije sa svojim roditeljima, nastavnicima, prijateljima, poznanicima i mnogobrojnim sugrađanima, uputili su do trga gdje ih je čekao autobus kojim su otputovali do grada na rijeci Sani gdje je njihova šetnja ipak izostala zbog lošeg vremena.

Tekst I foto – Mladen Karan – www.prijedordanas.com