Prvomajski verbalni sukob u mjestu Batkovci umalo je završio tragično nakon što je jedan od učesnika bacio bombu na drugog.

-Dana 1.maja oko 7:00 časova u mjestu Batkovci, opština Oštra Luka, lice I.G. (1968) iz Stare Rijeke, nakon prethodnog verbalnog sukoba, aktiviralo je i bacilo eksplozivnu napravu u pravcu lica D.Š. (1995) iz Budimlić Japre a zatim se udaljilo sa lica mjesta. Tom prilikom lice D.Š. je zadobilo tjelesne povrede nakon čega je zbrinuto u Bolnicu “Dr Mladen Stojanović” Prijedor – potvrdila je Vesna Pačariz, portparolka Policijske uprave Prijedor.

Ona je dodala da je na licu mjesta obavljen uviđaj a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

-Uz saglasnost tužioca policijski službenici PU Prijedor preduzimaju potrebne mjere i radnje na pronalasku i lišenju slobode osumnjičenog I.G. – rekla je Pačarizova.

Prema njenim riječima rad na dokumentovanju počinjenog krivičnog djela je u toku.

Kako nezvanično saznajemo I.G. i D.Š. su se već sukobljavali, a obojica se bave poslovima vezanim za eksploataciju i prodaju šume i drveta.

Prema našim informacijama povrijeđeni D.Š. nije životno ugrožen iako je od bačene ručne bombe dobio nekoliko gelera u tijelo.

Tekst i foto ilustracija – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com