Dvanaestogodišnja djevojčica iz Prijedora koja je juče teško povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi u tom gradu smještena je na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje banjalučkog Kliničkog centra.

– Prema riječima dežurnog ljekara u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje dr. Vere Gazdić i glavnog dežurnog ljekara na Hirurgiji danas, dr. Gorana Janjića, pacijentkinja A. D. (2006) je zadobila povrede glave i mozga i kontuziju pluća. Pacijentkinja se nalazi u vještačkoj komi, na aparatima za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su neizvjesne – kazali su nam u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Nesreća u kojoj je djevojčica zadobila teške povrede dogodila se juče oko 13.30 sati, kada je na raskrsnici dviju ulica, prema izjavama očevidaca, djevojčica, gledajući u mobitel, krenula i udarila u bočni dio autobusa, kojim je upravljao R. R. (61), nakon čega je pala na beton.

Nakon ukazane ljekarske pomoći u bolnici “Dr. Mladen Stojanović” u Prijedoru, zbog težine povreda hitno je transportovana u Klinički centar u Banjoj Luci.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja PU Prijedor, koji nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ove nesreće.

Faktor.ba

Vezane vijesti

PRIJEDOR: DVANAESTOGODIŠNJA DJEVOJČICA TEŽE POVRIJEĐENA U SAOBRAĆAJNOJ NEZGODI – FOTO

PRIJEDOR-SAOBRAĆAJKA KOD “KARINGTONKE”: POVRIJEĐENA DJEVOJČICA? – FOTO