Trogodišnji dječak R.G. iz Novog Grada povrijeđen je sinoć u požaru koji je izazavao igrajući se šibicama u automobilu.

Ova nesreća dogodila se u dvorištu porodične kuće u vlasništvu V.G. u mjestu Srednja Čađavica u opštini Novi Grad.

Naime, kako nezvanično saznaje srpskainfo.com dječak se prvo igrao u dvorištu, ali niko nije opazio da je trogodišnjak igru nastavio u porodičnom automobilu i to sa šibicama.

Iz Policijske uprave Prijedor saopštili su da im je oko 20:20 prijavljeno da se zapalio putnički automobil u kojem se nalazilo i djete.

– Na lice mjesta izašli su policijski službenici te su izvršenim uviđajem konstatovali da je dijete bez nadzora ušlo u nezaključano vozilo, te zapalilo šibicu i izazvalo požar u unutrašnjosti putničkog automobile – saopštili su iz PU Prijedor.

Navode da je maloljetno dijete zbog povreda hospitalizivano u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

– O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja – zaključuju u PU Prijedor.

Nakon utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do ove tragedije, biće poznato da li će zbog nje odgovarati i roditelji mališana koji nije bio pod njihovim nadzorom u vrijeme kada se dogodila ova nesreća.

Kako portal srpskainfo.com nezvanično saznaje roditelji su izvukli mališana iz automobila koji je bio u plamenu, te su ga prvo prevezli u Dom zdravlja Novi Grad, potom je trogodišnjak prevezen za prijedorsku bolnicu “Doktor Mladen Stojanović”, ali je zbog težine povreda upućen na liječenje na Univerzitetsko-klinički centar u Banjaluku.

Dječak prebačen u Beograd na dalje liječenje

Iz Univerzitetsko-kliničkog centra Banjaluka saopštili su da je pacijent R.G. zbrinut nakon što je zadobio opekotine te stabilizovanog zdravstvenog stanja premješten u Univerzitetsku dječju bolnicu-Tiršova u Beograd na dalje liječenje.

EuroBlic-srpskainfo.com