U Prijedoru je obilježena 24.godišnjica formiranja Sedmog odreda Specijalne brigade policija MUP-a Republike Srpske.

-Ovakve svečanosti odišu duhom zajedništva, prijateljstva i drugarstva, koji u stvarnom životu nisu izraženi – rekao je predsjednik Boračke organizacije RS Milomir Savčić.

On je dodao da ovakvi susreti i primjer zajedništva treba da budu primjer i svima u Republici Srpskoj, a posebno političkim partijama i da ne smije da postoji neprijateljstvo među njima.

-Zajedništvo i duh jedinstva su nešto što je stvorilo Republiku Srpsku i što je bila najveća snaga srpskog naroda a to nam je svima potrebno u danjašnje vrijeme – istakao je Savčić.

-Ova godišnjica formiranja odreda mogućnost je da se njeni pripadnici prisjete sedam svojih poginulih saboraca, ali i da odaju dužnu poštu i za 144 poginula pripadnika Specijalne brigade policije, 782 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i za 23.184 poginula pripadnika Vojske Republike Srpske – rekao je danas Zlatko Brdar, ratni komandant Sedmog odreda Specijalne brigade policija MUP-a RS.

Tokom današnjeg obilježavanja ispred spomen ploče za sedam poginulih pripadnica odreda u zgradi Policijske uprave Prijedor prislužene su svijeće i služen parastos.

Među prisutnima je bio i Miloš Gligorić iz Donjeg Vakufa koji je izgubio sina Radovana prije 23 godine u Dvoru na Uni.

-Hvala svima koji me se svake godine sjete i u jednu ruku mi je drago jer je stvorena Republika Srpska, a sa druge strane sam žalostan jer sam izgubio sima u najljepšoj mladosti. Imao je 24 godine – rekao je Gligorić.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com