S obzirom na trenutnu situaciju u Rudar-Prijedoru i štrajk prvotimaca, na današnji prijateljski susret sa banjalučkim Željezničar Sport Timom otputovala je juniorska ekipa koju sa klupe vodi Srđan Marjanović.

Iako su za protivnike imali iskusnije protivnike, ne toliko po godinama već po mečevima u prvoligaškom i drugoligaškom rangu RS, mladi Prijedorčani su se odlično držali prvo poluvrijeme.

Time su još jednom pokazali da je ova generacija “rudara sa Sane” izuzetno talentovana i da, ukoliko ostane zajedno, može u budućnosti napraviti još bolje rezultate.

Nakon što su domaći poveli, kapiten junior Rudar-Prijedora Mile Kovačević poravnao je na 1:1 i tim rezultatom otišlo se na odmor.

-U drugom dijelu meča dao sam priliku i našim mlađim igračima iz kadetske selekcije među kojima su trojica 15-godišnjaka. Domaćin je postigao još dva gola i zasluženo slavio 3:1. Bez obzira na poraz, zadovoljan sam kako su svi momci odigrali ovaj prijateljski susret iako je stigao iznenada. Nastavljamo dalje sa pripremama za drugi dio prvenstva Omladinske lige BiH-grupa Zapad gdje želimo prvo mjesto i plasman na završni turnir. Kao što sam i ranije rekao, glavni cilj je da budemo najbolji i ostvarimo plasman u Omladinsku Premijer ligu za juniore bez obzira na rezultat prvog tima – rekao je nakon meča Srđan Marjanović.

Za “zeleno-crne” na ovom meču su počeli Milinković, Romanić, N.Marmat, Polovina, Sajak, Krneta, Kovačević, Žerić, Živanić, Radaković i D.Marmat, dok su svoju šansu u nastavku meča dobili i Dejanović, Trkulja, Kaurin, Bilbija, Mršić i Topalović.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com