Petogodišnji Vid Radaković najmlađi je prijavljeni učesnik plivanja za Časni krst na Bogojavljenje u Prijedoru.

Naime, dječak koji ima oko pet i po godina, prisustvovao je večernjem bogosluženju u Crkvi Svete Trojice u Prijedoru gdje ga je njegov otac, uz dozvolu Organizacionog odbora manifestacije, prijavio kao učesnika.

-Vidovo učešće je više simbolično. Sigurno neće plivati ali će biti učesnik Bogojavljenske litije ulicama Prijedora. Planirao sam da dođe sa nama do rijeke Sane i vodom se umije na Bogojavljenje, a potom će sa obale dati podršku svima koji plivaju. Želim da i on osjeti dio pozitivne atmosfere koja vlada među učesnicima i bude dio jedne lijepe tradicije u našem gradu koja se događa petu godinu zaredom – kaže Jovica Radaković, jedan od svega nekoliko Prijedorčana koji su učestvovali u svim dosadašnjim litijama i plivanjima za Časni krst u rijeci Sani a to će se nastaviti i ove godine.

Dugogodišnji prijedorski sportista je dodao da očekuje da se ova manifestacija nastavi i u narednim godinama a Vid će, prema njegovim riječima, svoju priliku za plivanje dočekati kada dovoljno stasa za tako nešto.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

Vezane vijesti:

SPISAK NAJODVAŽNIJIH KOJI PLIVAJU ZA ČASNI KRST U PRIJEDORU NA BOGOJAVLJENJE – FOTO