pd klekovaca-uspon na hrastovicku goru-izvjestaj (1)Na poziv HPD “Zrin“ iz Petrinje učestvovali smo 18. oktobra 2014. godine na 15. po redu planinarskoj kestenijadi koju su organizovali naši domaćini sa TZ Grada Petrinje a pod pokroviteljstvom Grada.

Manifestaciji je prisustvovalo 16 planinarskih društava iz Hrvatske i naše PD “Klekovača” Prijedor kao najbrojnija grupa sa 35 planinara. Kažu da je sa nama, kao i prošle godine, ova akcija međunarodna.

Poslije pozdravne riječi u parku u Petrinji kolona planinara se uputila obalom rijeke Petrinjčice prema Hrastovičkoj gori. Uz put se prikupljalo kestenje, šumski plodovi ali i tartufi uz pomoć specijalno obučenih pasa tragača. Po prekrasnom sunčanom danu, na Hrastovičkoj gori kod Planinarskog doma “Matija Filjak”, veliki broj planinara se zabavljao i družio uz učešće u traženju tartufa i izložbi gljiva, u prekrasnoj atmosferi i raspoloženju, plesu i pjesmi, nagradnim igrama, potezanju konopca, ispijanju piva i ostalim dogodovštinama kako se samo poželjeti može.

Muška ekipa našeg društva je osvojila prvo mjesto u povlačenju konopca i tako, nakon dužeg vremena, sa trona zbacila ekipu domaćina. Naša ženska ekipa nije imala takvu sreću ali nije bitno pobijediti nego dobro se smijati i zabljati se. Za pobjednika u disciplini “ispijanje piva” pripremili smo orden “Heroj pivske potrošnje” kojeg je pobjedniku uručio naš Vladimir Grublješić.

Domaćini su nam se zahvalili na učešću i masovnom dolasku na ovu planinarsku akciju i uručili nam model kestena koji će zauzeti posebno mjesto u planinarskom domu na Kotlovači.

Marko Sarić – PD „Klekovača“ Prijedor
pd klekovaca-uspon na hrastovicku goru-izvjestaj (2) pd klekovaca-uspon na hrastovicku goru-izvjestaj (5) pd klekovaca-uspon na hrastovicku goru-izvjestaj (3) pd klekovaca-uspon na hrastovicku goru-izvjestaj (4)