Odbornici Skupštine Prijedora su na današnjoj sjednici usvojili Nacrt budžeta za 2018. godinu u iznosu od oko 40 miliona KM.

Glasovima većine odbornika usvojen je nacrt budžeta grada Prijedora za iduću godinu u iznosu od oko 40 miliona maraka. Odbornici pojedinih političkih partija nisu propustili priliku da iznesu niz primjedbi i sugestija.

U SNSD-u smatraju da je neophodno poraditi na tome da Prijedor postane univerzitetski grad.

– Mi za to imamo određene preduslove, imamo Visoku medicinsku školu, Rudarski fakultet, Visoku školu za ekonomiju i informatiku. Treba nam još samo malo nadogradnje da postanemo jedan regionalni centar – rekao je iz kluba odbornika SNSD Dražen Vrhovac.

– Predviđena je i izgradnja jednog studentskog doma i to bi cijelu tu priču činilo kompletnom – dodao je Vrhovac.

Nadležni tvrde da predloženi budžet ima i razvojnu komponentu.

Dodaju da je Prijedor jedan od rijetkih gradova u Srpskoj u kojem nema viška zaposlenih, te da plate radnicima u loklanoj samupravi godinama nisu povećavane, već su smanjene za 10 odsto.

– Ogroman broj gradova, gotovo svi imaju višak zaposlenih. Prijedor ima manjak zaposlenih. Prijedor je u međuvremenu iz opštine prešao u grad. To je zahtjevalo mnogo toga – kazala je načelnik Odjeljenja za finansije grada Prijedora Biljana Malbašić.

– U smislu onog razvojnog budžeta vrlo je važno reći da smo pokrili sve one oblasti života, koje tretiraju zakonski osnovi za donošenje budžeta, od školstva, zdravstva, socijalnih pitanja – istakao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Pred odbornicima lokalnog parlamenta našle su se i druge tačke dnevnog reda.

Između ostalog, usvojili su i rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od oko 38 miliona maraka.

Srpskacafe.com