U redove Rudar-Prijedora vratio se bivši kapiten Nemanja Pekija, koji je prošle sezone branio boje prvoligaša FBiH, ekipe Travnika.

U dresu „rudara sa Sane“ pouzdani 24-godišnji defanzivac već je odigrao 69 utakmica u premijerligaškoj i prvoligaškoj konkurenciji Republike Srpske (postigao dva gola), a dvije sezone bio je standardni prvotimac Slobode iz Novog Grada.

– Poslije dogovora predstavnika sponzora odlučeno je da će uskoro održati Skupština kluba, a izvjesno je da su dva moguća termina 7. ili 10.juli. Uz pripreme izvještaja o radu u prethodnom periodu i plana i programa za naredni, utvrdiće se i prijedlog promjene Statuta – naglasio je Dalibor Majkić, predsjednik Komiteta za hitna pitanja, tijela koje se od juna prošle godine, poslije ostavke predsjednika Upravnog odbora Branislava Rokvića, uspješno nalazilo na čelu Rudar-Prijedora.

Po riječima Majkića sastavljena je komisija u kojoj se nalaze: predsjednik Skupštine prvoligaša RS Ognjen Hrnjak, Zdravko Ostojić samostalni stručni saradnik za sport (Gradska uprava Prijedor) i pravnik Vladimir Stakić (Arcelor Mital), a UO će, kako je najavio, imati ubuduće pet, možda čak i samo tri člana, zbog ekspeditivnijeg djelovanja.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com