Nesuđeni golman bh. reprezentacije Eldin Jakupović mogao bi ovog ljeta napraviti veliki transfer.

Ovaj 32-godišnjak iz Hull Cityja se, prema pisanju inostranih medija, nalazi na meti tri kluba iz Engleske od kojih se svakako izdvaja Leicester City.

S obzirom da je Schmeichel na izlaznim vratima Leicestera, na King Poweru tragaju za njegovim nasljednikom, a to bi mogao biti baš Jakupović.

Čak i ako tamo bude drugi izbor, za Jakupovića će svakako biti velika stvar da se pridruži ekipi koja je prošle godine osvojila titulu u Premier ligi.

Za usluge bivšeg švicarskog reprezentativca, koji je iz Kozarca kod Prijedora, još se raspituju Crystal Palace i Swansea, koji će sljedeće sezone igrati u Championshipu.

Eldin Jakupović sa Hullom ima ugovor do ljeta 2018. godine i jasno je da će klub koji ga bude htio angažovati morati da plati određeno obeštećenje.

Iskusni golman je u prošloj sezoni sakupio čak 22 nastupa za Hull u Premier ligi iako je sezonu započeo kao drugi golman.

Nažalost po njega, ovaj tim je ispao iz Premier lige ali sve su prilike da će Jakupović ipak braniti u najvišem rangu i u sljedećoj sezoni.

Sportsport.ba