Kadeti Rudar-Prijedora pobjednici su završnice Omladinske lige Bosne i Hercegovine koje se juče i danas igrala u Mostaru na pomoćnom terenu stadiona „Rođeni“.

Mladi Prijedorčani su u finalnom susretu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali ekipu Travnika sa 5:4.

U regularnih 80 minuta nije bilo pogodaka.

Oni su tako na najbolji način krunisali sjajnu sezonu u kojoj su u Omladinskoj ligi BiH-grupa Zapad osvojili prvo mjesto bez poraza, sa 18 pobjeda i 4 remija uz gol razliku 103:2.

Junak finalne utakmice bio je sjajni golman Luka Kačavenda koji je u drugoj seriji penala odbranio udarac Marka Baltića dok su Janjušić, Marinović, Nikola Marmat, Radaković i Ćorić bili sigurni za veliku pobjedu Prijedorčana.

Sama utakmica igrana je u teškim vremenskim uslovima s obzirom na visoku temperaturu i činjenicu da su obje ekipe sinoć igrale polufinalne mečeve.

Jedan od najboljih igrača i kapiten ove generacije Rudar-Prijedora, Mile Kovačević, umalo je postao tragičar.

Naime, on je u 20. i 34. minuti zbog neopreznih startova dobio žute kartone pa je njegova ekipa više od pola susreta imala igrača manje.

Uprkos tome Prijedorčani su kolektivnom igrom pokazali da je u gradu na Sani stasala još jedna odlična generacija fudbalera.

-Imali smo dvije stopostotne prilike koje nismo iskoristili. Prije crvenog kartona smo bili bolji i gol je „visio“ ali se ni kasnije nismo povukli pa smo i u nastavku mogli stići do pogotka. Ponosan sam na ove mladiće i od srca im čestitam. Na ovaj način smo na najbolji način završili sezonu koja je sigurno za anale – rekao je Srđan Marjanović, trener kadetske ekipe Rudar-Prijedora.

Podsjetimo, kadeti „rudara sa Sane“ su u polufinalnom susretu savladali Gradinu iz Srebrenika rezultatom 5:0.

NK Travnik: FK Rudar-Prijedor 0:0 pen. 4:5

Mostar
Stadion: „Rođeni“ (pomoćni teren)
Gledalaca: 30
Sudija: Dario Karačić (Čitluk)
Strijelci-penali: Ćatić, Sažić, Zlatić, Š.Baltić za Travnik, a Janjušić, Marinović, N.Marmat, Radaković i Ćorić za Rudar-Prijedor
Žuti kartoni: Baltić, Arnaut (Travnik)
Crveni karton: Kovačević (Rudar-Prijedor) u 34.minuti(drugi žuti karton)

Travnik
Bektić(Bektaš), Zlatić, Hodžić, Talić, M.Baltić, Konjalić, Arnaut, Ćatić, E.Baltić(Osmanović), Š.Baltić, Kadrić(Sažić)
Trener-Senad Bajrić

Rudar-Prijedor
Kačavenda, N.Marmat, Janjušić, Kovačević, Marinović, Žerić(Javorić), Sajak, D.Marmat, Radaković, Raković, Zmijanjac(Ćorić)
Trener-Srđan Marjanović

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – NSFBiH