pekijaPoslije jednog remija i dva poraza na gostovanjima u prvenstvu Republike Srpske, Rudar-Prijedor je prvi put slavio, pošto je u Višegradu savladao ekipu Drine HE sa 3:1.

Zeleno-crni su već u prvom poluvremenu obavili posao, golovima Nemanje Pekije, Ace Đokića i Saše Stijepića, dok su domaći uspjeli preko Bojana Markovića samo da stignu do izjednačenja.

-Bila je to jedna borbena utakmica, u kojoj smo zbog isključenja Đokića, gotovo pola sata igre bili oslabljeni, ali pokazali smo da naša odbrana nije slučajno redovno na visini zadatka i uspjeli smo da sačuvamo prednost stečenu u prvom dijelu – priča šef stručnog štaba Darko Nestorović.

„Rudari sa Sane“ uhvatili su tako priključak za ekipama iz gornjeg dijela tabele, iako ove sezone, zbog renoviranja glavnog terena Gradskog stadiona, sve mečeve igraju kao gosti, jer su svoje rivale dočekivali u Omarskoj.

-Nije lako, ali vjerujem u svoje momke. Šteta je što je lopta nakon jednog sjajnog šuta Vedrana Kantara pogodila prečku, jer bi to bio pravi „šlag“ na naš trijumf, koji je svakako zaslužen – konstatovao je Nestorović.

Prijedorčani nemaju primjedbi na gostoprimstvo Višegrađana, kojima nije bilo lako, s obzirom da su im bili potrebni bodovi. Borili su se, ali na kraju sportski priznali poraz od trenutno kvalitetnijeg protivnika.

N.Đerić/A.Drakulić