Službenici Jedinice granične policije Izačić 26.5.2017. godine otkrili su pet državljana Češke Republike u ilegalnom prelasku državne granice. Kontrolirani su u graničnom pojasu na području Bihaća. U skladu sa Zakonom o strancima, prekršajno su procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Službenici Jedinice granične policije Trebinje 29.5.2017. lišili su slobode S.E. (1974.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnog djela „silovanje“. Osoba je kontrolirana pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk i biće predata nadležnom organu.

Na MGP Gradina pri ulasku u BiH 27.5.2017. lišen je slobode D.M. (1985.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnog djela „teška krađa“. Službenici JGP Orašje državljanina Republike Slovenije predali su pripadnicima Sudske policije Prijedor.

Službenici JGP Aerodrom Sarajevo 26.5.2017. lišili su slobode S.G. (1986.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Državljanin BiH na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Beograda. Predat je službenicima Sudske policije Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Granična policija BiH
Foto – ilustracija