Fudbaleri Rudar-Prijedora su u polufinalu „Jelen“ Kupa Grada Prijedora savladali u Rasavcima ekipu istoimenog člana Pete lige PFS Prijedor sa 3:1.

Međutim, do trijumfa, trećeg u nizu (drugi u ovom takmičenju, uz subotnji u Ligi za prvaka na gostovanju gradiškoj Kozari) stigli su teže nego što su mogli i očekivati.

Već u prvoj minuti domaćin je stekao prednost, pošto je golman Đorđe Šarac u svom kaznenom prostoru nepropisno zaustavio Nenada Vasiljevića, a Aleksandar Aleksić bio siguran sa „bijele tačke“.

Nikako „rudari sa Sane“ u prvom poluvremenu nisu na malom terenu mogli da razviju igru i dođu u šansu za gol, a s druge strane umalo da im se mreža još koji put zatrese.

U 26.minuti Mladen Tomić je sa oko 18 metara ciljao donji lijevi ugao golmana Šarca, koji je izbacio loptu u korner.

Nakon udarca sa ugla na „drugoj“ stativi loptu je glavom zahvatio visoki Zdravko Veselinović, ali je Šarac još jednom bio na mjestu.

Najveću priliku propustio je Vasiljević u 42.minuti, išao je po lijevoj strani sam ka Šarcu, ali iz neposredne blizine poslao loptu kraj njegove desne stative.

Već krajem prvog dijela igre u igru su ušli najbolji strijelci Prijedorčana ove sezone Ognjen Jaćimović i Draško Lolić što se odmah osjetilo na igri prvoligaša RS.

Rezultatski preokret došao je u nastavku.

Najavio ga je Ognjen Jaćimović u 48.minuti, kada je njegov šut zaustavio golman Danijel Kutlača, ali ga je samo minut kasnije „matirao“ i donio izjednačenje.

U 61.minuti, Slaven Kovljen je na lijevoj strani pronašao Davida Kuridžu, uslijedio je odličan centaršut, a Jaćimović trzajem glavom sa sedam-osam metara postigao svoj drugi gol i donio prednost Prijedorčanima.

Pet minuta kasnije opet je na sceni Tomić, dobro je tukao, ali Šarac je ponovo izašao kao pobjednik.

Uzvratio je na suprotnoj strani četiri minuta kasnije Draško Lolić, odbranio je i Kutlača.

U 72.minuti najbolji akter meča Jaćimović je sa lijeve strane poslao loptu kraj istrčalog Kutlače, ali je pogodak spriječio Bojan Mršić, da bi u 75.minuti pokretljivi David Kuridža postavio konačan ishod.

Ervin Ćatić je u 87.minuti isključen zbog drugog žutog kartona.

Prvoligašu Republike Srpske će u finalnoj utakmici „Jelen“ Kupa grada Prijedora, predviđenoj za 7.jun na Gradskom stadionu, protivnik biti bolji iz drugog polufinalnog susreta, 1.juna, u Busnovima gdje će snage odmjeriti četvrtoligaš Brzi i regionalac FSA Prijedor.

Rasavci: Rudar-Prijedor 1:3(1:0)

Rasavci
Stadion: FK Rasavci
Gledalaca: 130
Sudija: Milomir Novaković (Prijedor) 7
Strijelci: Aleksić (iz jedanaesterca) u 1. za Rasavce, a Jaćimović u 49. i 61. i Kuridža u 75.minuti za Rudar-Prijedor
Žuti kartoni: Vasiljević, Davidović (Rasavci), Šarac, Ćatić, Kuridža (Rudar-Prijedor)
Crveni karton: Ervin Ćatić (Rudar-Prijedor) u 87.minuti

RASAVCI:
Kutlača 6,5, Babić 6, Novković 7, Mršić 7, Veselinović 7, Tomić 7, Aleksić 6,5 (od 76. Vukić -), Reljić 7, Vasiljević 6,5 (od 53. Milinković 6), Davidović 7, Đurkić 6,5.

RUDAR-PRIJEDOR:
Šarac 7,5, Popović 6,5, Harambašić 6,5, Petrović 6,5, Vojnović 6,5, Rokvić 6 (od 40. Lolić 7), Gavranović 7, Kovljen 7 (od 76. Malinović -), Ćatić 6, Kuridža 7,5, Paunović 6 (od 40. Jaćimović 7,5)

Igrač utakmice: Ognjen Jaćimović

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com