Fudbaleri Gomjenice su u derbiju začelja tabele Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad ostvarili značajnu pobjedu, kojom su učinili većim šanse da izbore opstanak u ovom rangu takmičenja, pošto su savladali Ravan sa 1:0.

Pobjednik je odlučen već u 2.minuti.

Mihajlo Mijatović je prošao po lijevoj strani, ubacio loptu na desetak metara gdje je prihvatio Stefan Stojić i poslao u lijevi ugao gola golmanaVladimira Semiza.

Tri minuta kasnije najistaknutiji pojedinac u redovima gostiju iz Međeđe Miroslav Jajčanin je iskosa sa desne strane sa oko 20 metara ciljao bliži donji ugao Mlađena Dragića, koji se nije dao iznenaditi.

Izabranici trenera Igora Mršića željeli su što prije do drugog pogotka, a najpovoljnije pozicije imao je Mijatović u 11.minuti.

U prvom pokušaju put lopti ka mreži, jer je Semiz istrčao, spriječio je Marko Radišić, a u drugom Semiz je uspio da interveniše.

I na suprotnoj strani tim Vjekoslava Borojevića, kada mu se ukazala prilika, pokušavao je da zaprijeti.

U 16.minuti Stefan Tomaš je sa ivice šesnaesterca šutirao, ali bio je to lak plijen za golmana Dragića, da bi u 31. Jajčanin gotovo sa iste pozicije kao i pretodni put poslao loptu u prečku.

U nastavku igra je bila manje sadržajna, a važnost bodova je uticala da akcije budu prilično nepovezane, zbog psihološkog pritiska.

Protivničke je u velikoj mjeri zaustavljao najbolji akter meča Dario Radanović, koji je dobro i „probijao“ po desnom boku, a neumoran je u povezivanju redova Prijedorčana bio Đorđe Kreća.

Susret su obilježila i dva crvena kartona.

Prvo je kod Gomjenice u 82.minuti isključen Milorad Gnjatović, zbog drugog žutog kartona, a u posljednjim trenucima Dragan Grahovac (Ravan), koji je ušao na teren desetak minuta ranije, pošto je namjerno udario Mijatovića.

Gomjeničani su u međuvremenu mogli udvosručiti prednost u 89.minuti.

U kaznenom prostoru oboren je Mijatović, ali je iskusni Dejan Đurkić sa „bijele tačke“ poslao snažno loptu kraj desne stative.

Gomjenica: Ravan 1:0(1:0)

Prijedor
Stadion: „Kod Celpaka“
Gledalaca: 50
Sudija: Miran Kolar (Prijedor) 7
Strijelac: Stojić u 2.minuti
Žuti kartoni: V.Dragić, Draganić, Torbica, Gnjatović (Gomjenica), Dobrijević, Kovačević, Radišić, Zvjerac (Ravan)
Crveni kartoni: Milorad Gnjatović (Gomjenica) u 82. i Dragan Grahovac (Ravan) u 90.minuti

GOMJENICA:
M.Dragić 7, V.Dragić 7, Tadić 7, Draganić 7 (od 63. Vasiljević -), Torbica 7 (od 83. Pantoš -), Kreća 7,5, Stojić 7 (od 77. Davidović -), Radanović 7,5, Gnjatović 6, Đurkić 6,5, Mijatović 7

RAVAN:
Semiz 7, Radišić 6, Zvjerac 7, Jajčanin 7,5, Kovačević 7, Tomaš 6,5, Utješinović 6,5, Dobrijević 7 (od 72. Milanović -), Burazor 6,5, Drinić 6 (od 80. Grahovac -), Babić 6,5

Igrač utakmice: Dario Radanović

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com