U prostorijama Područnog fudbalskog saveza Prijedor izvučeni su parovi prvog kola „Jelen“ Kupa grada Prijedora, koji treću godinu zaredom organizuje Gradski fudbalski savez Prijedora, a drugi put pod sponzorstvom kompanije „Molson coors“ i brenda „Jelen“ piva.

Pokrovitelj je i grad Prijedor.

Učešće je uzelo 16 klubova,14 sa teritorije Prijedora i dva iz opštine Oštra Luka, Podgrmeč iz pomenutog mjesta i Kiseljak iz Koprivne.

-I ove godine, kao u prethodnom ciklusu takmičenja „Molson coors“, odnosno „Jelen“ pivo su sa nama i meni je izuzetno drago što prepoznaju ovo što radimo i daju doprinos da imamo stabilnog partnera, kojeg je teško naći u ovim teškim vremenima. Kompanija je lani sarađivala u svim ostalim aktivnostima koje je GFS Prijedor organizovao i uz obostranu saradnju nastavili smo i ove godine saradnju, a nadam se da će biti uspješna kao i prethodne. Već u samom izvlačenju imamo dosta zanimljivih utakmica, pa i derbija, a ljubitelji fudbala imaće šta da vide i pozivam ih da proprate ovo nadmetanje – naglasio je predsednik GFS Prijedor Slaviša Kralj.

Trofej brani drugoligaš RS, ekipa Omarske, koja će u komšiluk kod četvrtoligaša Brzog iz Busnova.

Zbog prvenstvenih okršaja u svim ligama, mečeci osmine finala se igraju u nekoliko termina.

Najbolju ekipu očekuje pobjednički pehar, „utješni“ će dobiti i finalista, a obezbjeđene su medalje i diplome za dvije najbolje ekipe).

Svi mečevi počinju u 17 časova.

– Čast mi je i zadovoljstvo što učestvujemo u ovom projektu drugu godinu zaredom. Nastojaćemo da saradnja bude na duge staze. Inače, kao što je poznato, podržavamo sportske kolektive, naročito fudbalske, platformom, kako u Srbiji, tako i Republici Srpskoj. Prepoznali smo potencijal ovog takmičenja, ali želimo da iskažemo i zahvalnost gradu Prijedoru, a stanovnici grada na Sani prepoznali su kvalitet brenda „Jelen“ piva, pa im se, podržavanjem ove sportske manifestacije odužujemo. U projektu „Skupljanje čepova-osvajanje sportske opreme“ prošle godine sa teritorije grada Prijedora učestvovalo je 10 klubova i svi su osvojili po komplet, a i pobjedniku „Jelen“ Kupa grada Prijedora pripašće garnitura sportske opreme –r ekao je predstavnik „Molson coors“ kompanije, regionalni marketing menadžer Igor Goronja.

Ukoliko se utakmice odigraju neriješenim rezultatom, odmah se pristupa izvođenju jedanaesteraca, kako bi se dobio pobjednik.

Odmah po završetku prvog ciklusa utakmica, za 5.maj planirano je izvlačenje parova četvrtfinala.

Finale je predviđemo za 7.jun na prijedorskom Gradskom stadionu.

Parovi 1/8 finala:
26.april
Ljubija: Kiseljak(Koprivna)
Rasavci: Mrakovica(Kozaruša)

27.april
Radnik Urije(Prijedor): OFK Berek 1975(Prijedor)
Podgrmeč(Oštra Luka): Kozara(Donji Orlovci)

3.maj
Brzi(Busnovi): Omarska
Brdo(Hambarine): FSA Prijedor
Bratstvo(Kozarac): Rudar-Prijedor

4.maj
Sloga(Rakelići): Gomjenica(Prijedor)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com