Izvlačenje takmičarskih brojeva za nastavak prvoligaške fudbalske sezone Republike Srpske biće obavljeno danas u prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Minulog vikenda okončan je onaj regularni dio šampionata koji je prošao u dominaciji Borca.

Banjalučani su nakon 22 odigrana kola ubjedljivo prvi na tabeli sa 55 osvojenih bodova i imaju 14 bodova više od drugoplasiranog Rudar-Prijedora.

Stoga je već sada potpuno jasno kako su „crveno-plavi“ najbliži osvajanju šampionskog naslova kao i povratku u Premijer ligu BiH.

Osim ova dva tima u Ligi za prvaka još će se takmičiti: Podrinje (Janja), Drina (Zvornik), Tekstilac (Derventa) i Kozara (Gradiška).

Preostalih šest prvoligaških ekipa nastupiće u Ligi za opstanak. Među njima se nalaze: Zvijezda 09 (Etno selo Stanišići), Sloga (Doboj), Sloboda (Mrkonjić Grad), Slavija (Istočno Sarajevo), Sutjeska (Foča) i Borac (Šamac).

Ovog puta neće biti previše uzbuđenja u plej-autu.

Razlog je taj što nijedan od dva kluba iz Republike Srpske (Krupa i Radnik) neće ispasti iz Premijer lige BiH.

Kada je u pitanju Liga za opstanak na prvoligaškoj sceni Srpske treba istaći kako je šamački Borac u najtežoj situaciji, jer na svom kontu imaju samo 10 bodova (11 manje od predposljednje Sutjeske).

Prve utakmice u Ligi za prvaka kao i Ligi za opstanak u elitnom društvu Republike Srpske trebalo bi da se igraju već u subotu, 22. aprila.

Srpskacafe.com
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com